Kalėdų muzikos savaitė startavo net dviem koncertais - teatralizuotą koncertą visai šeimai surengė berniukų ir jaunuolių choras Ąžuoliukas" ir Baltijos gitarų kvartetas, o vakare scenoje karaliavęs Lietuvos kamerinis orkestras su savo vadovu smuikininku Sergejumi Krylovu ir latvių dainininkė Gunta Davidčuka dovanojo šventinių klasikos divertismentų programą.

Ketvirtadienio vakarą paklajoti ant kosminio vandenyno kranto kvies Čiurlionio kvartetas ir akordeonininkas Martynas Levickis. Koncerte žadama muzikinių improvizacijų ir pokštų, skambės Astoro Piazzolos ir Josepho Haydno kūriniai bei Paulo Ruderso Serenada Ant kosminio vandenyno kranto", suteikusi nežemišką pavadinimą ir visam koncertui.

Penktadienio vakarą Filharmonijoje muzikinę įvairių kompozitorių kūrinių mozaiką dėlios ansamblis Musica Humana" su solistais Raminta Vaicekauskaite, Mindaugu Zimkumi, Robertu Beinariu (obojus) ir Baliu Vaitkumi (vargonai).

Kiek neįprastas Filharmonijoje bus šeštadienio vakaras - temperamentingą šventinį koncertą Aukštyn širdis!" rengia Londono bendruomenės gospelo choras, minintis veiklos trisdešimtmetį. Į Vilnių šis profesionalus choras, koncertavęs su daugybe populiariosios muzikos žvaigždžių, grįžta po dešimties metų pertraukos - tuomet jis sužavėjo Vilniaus festivalio klausytojus.

Kaip ir kasmet palydėti senuosius metus su aukščiausio lygio muzikais Nacionalinė filharmonija kvies įvairiose sostinės salėse. Naujametiniai koncertai vyks ir pačioje Filharmonijoje, ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos salėje, ir Taikomosios dailės muziejuje, o Šv. Jonų bažnyčioje tradiciškai paskutinę metų žvakelę užgesins J. Haidno Atsisveikinimo simfonija".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją