.. Visokie žmonės, tariant Monsinjoro žodžiais, įvairūs, net slegiami kalčių, bet žmonės. Tik toks santykis, toks bendražmogiškas žvilgsnis padėjo jam atvira širdimi, be pagiežos ir keršto troškimo, sugrįžti ir į tremties vietas, sugrįžti ne tik su sunkiais prisiminimais, bet ir su šviesa akyse...“ Taip leidinyje rašo profesorė Viktorija Daujotytė.

Monsinjoro K. Vasiliausko tremties takais

Albumas pasakoja apie monsinjoro K. Vasiliausko kelionę į tremties vietas, jo pašventintus Levo Karsavino ir generolo Jono Juodišiaus kapus bei paminklą ten palaidotiems represuotiems žmonėms. Fotografinį V. Daraškevičiaus pasakojimą lydi jo straipsnis apie ekspedicijų į tremties vietas konkrečias realijas. Nuotraukos, kuriose įamžintas monsinjoras K. Vasiliauskas, papildo jo paties citatos.

Leidinio sudarytoja Ramunė Sakalauskaitė, išleido Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras bendradarbiaudamas su VšĮ „Porta artis“.

2022-uosius Seimas paskelbė monsinjoro K. Vasiliausko metais. Dvasininkas, politinis kalinys ir tremtinys buvo pirmasis atkurtos Vilniaus arkikatedros bazilikos klebonas ir ilgametis jos vadovas, Vilniaus garbės pilietis. Dvasininkas atlaikė sunkiausius gyvenimo išbandymus, pralenkė laiką ir iki šiol išlieka nesuvaidintos atjautos bei žmogiškumo simboliu ir tiltu, jungiančiu skirtingus pasaulius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją