Pirmasis naujo MO sezono renginys – „Menas mylėti“

Nuo šio rugsėjo MO muziejuje pradedamas naujas renginių ciklas – „Menas būti“. Kiekvieną mėnesį MO lankytojams bus siūlomos vis kitos temos, pašnekovai, įkvepiantys susitikimai ir turiningos patirtys. Rugsėjo mėnesio tema – „Menas mylėti“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Rugsėjo 20 d. 18 val. MO muziejus kviečia į kūrybinį dviejų Kostų Smoriginų susitikimą. Kartu su jais kalbėsime apie meilę profesijai, skirtingas patirtis scenoje ir svarbiausia – tėvo ir sūnaus santykį. Pokalbį moderuos režisierė Dalia Ibelhauptaitė. Daugiau informacijos čia.

Rugsėjį „Menas mylėti“ tema bus tęsiama ir kituose renginiuose. Rugsėjo 28 d. įvyks kūrybinės dirbtuvės. Apie fotografiją ir portreto meną bei žanrą papasakos fotografas Algimantas Aleksandravičius. Kūrybinių dirbtuvių metu jis atskleis portretinės fotografijos paslaptis.

Sugrįžta jau anksčiau MO muziejaus pristatytas „Pasimatymo su meno kūriniu“ formatas. Šis pasimatymas yra susitikimas ir su menu, ir su savaip tą meną interpretuojančiu žinomu žmogumi. Rugsėjo 28 d. MO kvies į susitikimą su grupės „The Roop“ lyderiu Vaidotu Valiukevičiumi. Jo išsirinktas MO kolekcijos kūrinys taps atspirties tašku pokalbiui ir diskusijai su auditorija.

MO muziejaus komanda nori, kad lankytojai maloniai ir saugiai pažintų meną, taigi dalyvių skaičius renginiuose ir dirbtuvėse yra ribotas. Kviečiame nepraleisti progos, sekti informaciją ir įsigyti bilietus iš anksto: bilietai.mo.lt

Renginiai vyks kas mėnesį

„Menas būti“ renginių ciklas bus tęsiamas kiekvieną mėnesį. Spalį, kada MO muziejus švęs savo antrąjį gimtadienį, lankytojus kvies į renginį „Menas švęsti“, lapkritį – į „Menas kurti“, o gruodį – „Menas dovanoti“.

Visuose renginiuose vyks susitikimai su operos solistais ir VCO kūrybine komanda – Edgaru Montvidu, Asmik Grigorian, Juozu Statkevičiumi, Marijum Adomaičiu ir kitais. Vyks Andriaus Zakarausko, Violetos Bubelytės kūrybinės dirbtuvės. MO muziejaus lankytojai galės apsilankyti „Pasimatyme su meno kūriniu“ kartu su Beata Nicholson. Renginių programa dar rengiama ir bus skelbiama kiekvieną mėnesį. Sekite naujienas mo.lt.

Naujos veiklos ir renginiai – be mecenatų sunkiai įmanomos

MO muziejaus direktorės Mildos Ivanauskienės teigimu, be mecenatų ir rėmėjų būtų neįmanomos daugelis veiklų. Bendradarbiaujant su didžiuoju mecenatu, šią vasarą buvo surengta parodos „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ ekspozicija Klaipėdoje, dauguma su šia paroda susijusių renginių Vilniuje. Būdamas MO muziejaus ir VCO mecenatas, UAB „Švyturys–Utenos alus“ prisidėjo prie ką tik atidarytos parodos-instaliacijos „Iš tos operos“.

„Turime ilgalaikes mecenatystės tradicijas, todėl žinome, kad palaikymo kultūros projektams reikia ne tik tada, kai gaunami apdovanojimai ar skaičiuojamas gausus auditorijos dėmesys. Jo reikia ypač tada, kai sunku ir neaišku kaip bus. Ateityje turėsime tai, ką išsaugosime šiandien. Mums imponuoja tai, kad MO nepasimetė šios krizės metu ir net būdami uždaryti rado būtų kaip veikti ir tęsti savo misiją“, – sako MO muziejaus mecenato „Švyturys–Utenos alus“, UAB generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

„Džiaugiamės, kad nuo MO atidarymo užsimezgusi draugystė su didžiuoju mecenatu sunkiu metu parodė tikrai mecenatišką UAB „Švyturys–Utenos alus“ požiūrį – tęsti partnerystę, net kai kultūros sektorių gaubia nežinia. Tik tokių lojalių partnerių dėka MO lankytojams galime siūlyti naujų meno patyrimo formų kaip naujas renginių ciklas „Menas būti“, – pasakoja Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt