Nebūtinai vaikiškos rolės

Dažnai muzikos kūrėjai ne tik vaikams, bet ir per vaikus pasakoja labai svarbius ir sudėtingus dalykus. Taigi vaikų rolės nebūtinai būna vaikiškos. Tokią rolę miuzikle „Svynis Todas: demonas kirpėjas“ įkūnijęs R. Karpis pats savo personažu atskleidžia, koks gilus ir jautrus būna vaikiškas vaidmuo, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Miuzikle „Svynis Todas: demonas kirpėjas“ R. Karpio personažas Tobijas – našlaitis, papuolęs į ponios Lavet globą. Motiniškos šilumos nepažinusiam Tobiui Lavet atstoja mamą, todėl tapęs jos nužudymo liudininku, šoko apimtas vaikas tuo pačiu atsilygina ir Svyniui Todui. Tobis – bene jautriausias ir tragiškiausias miuziklo personažas. O R. Karpis jam suteikė ne tik vėjavaikiškumo, humoro jausmą, tamsų liūdesį, bet ir didžiulę savo širdį.

Pasakojimai, istorijos ir netgi patarimai

„(Ne)vaikiški operos reikalai“ – renginys MO muziejuje, kurio metu R. Karpis atskleis ne vieną asmeninę ir kūrybinę detalę. Muzikinė vaikystė, kurioje tilpo ir meilė legendinei britų grupei „The Beatles“, ir intensyvūs koncertai su choru „Ąžuoliukas“. O pirmuosius žingsnius scenoje lydėjo ir nesėkmės – dar būdamas vaikas R. Karpis pasirodė spektaklyje vaikams ir buvo išmestas iš scenos!

Kaip iš vaiko operoje R. Karpis tapo suaugusiuoju, kuriančiu vaikams ir ką jam tai pačiam reiškia? Istorijos apie kuriamus vaidmenis, jų paslaptis ir tai, kaip komiškus personažus perteikti jautriai bei giliai – susitikime su R. Karpiu MO muziejuje. Vaikams apie nevaikiškus reikalus. Daugiau informacijos apie susitikimą ir renginį čia.

Kiekvienam vaidmeniui įneša netikėtų atspalvių

Su R. Karpiu dar prieš 13 metų susipažinusi režisierė Dalia Ibelhauptaitė neslepia susižavėjimo solistu, draugiškai vadinamu Rafiku.

„Rafailas yra operos solistas, kuris absoliučiai įtikinamai gali suvaidinti bet kokį vaidmenį ir įnešti tokių spalvų, kurių net nežinojai. Jo kinematografiška, detali iki mikroskopinių smulkmenų aktorystė, akylumas kiekvienam emociniam niuansui sukuria personažus, kurie dažniau pasitaiko kine, o ne operos scenoje. Emocinė gelmė, trapumas ir jautrumas, nebijojimas atidaryti savo vidų su jo nuoskaudomis ir jausmais iškelia Rafailo vaidybą į kitą lygmenį – toks buvo jo Tobijas miuzikle „Svynis Todas: demonas kirpėjas", – pasakoja D. Ibelhauptaitė.

Būtent Tobio rolę atliekantis solistas yra įamžintas ir šiuo metu MO muziejuje kartu su VCO eksponuojamoje parodoje „Iš tos operos“, kurią spalio 4 d. renginio metu apžiūrėti galės visi susitikimo su R. Karpiu dalyviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt