Prieš keletą metų ansamblis pristatė publikai tikrą lietuvišką miuziklą „Žemės paukščiai“, pagal Petro Cvirkos romaną „Meisteris ir sūnus“. Palikęs neišdildomą įspūdį, naujasis ansamblio pastatymas renka dar gausesnes gerbėjų sales.

„Tiek gerų emocijų seniai bebuvau „pasikrovęs“. Publika juokėsi ir verkė. Gera, kai po spektaklio priėję žiūrovai širdingai dėkoja už atgaivą kūnui ir sielai,“ – po vieno iš pirmųjų pasirodymų neslėpė savo susijaudinimo projekto meno vadovas Giedrius Svilainis.

„Premjeriniai spektakliai visuomet sudėtingi - užtrunka, kol viskas „susiguli ir atsistoja ant kojų“. Tačiau kviestinių atlikėjų profesionalumo dėka viskas klojasi kur kas sklandžiau nei tikėtasi. Jie užkuria scenoje tokią „ugnį“, jog kaip mat atsiveria ir ansamblio dvasia, „pagaunanti“ žiūrovą savo gaivališku paprastumu.“

Gediminas Girdvainis, Liudas Mikalauskas, Deividas Norvilas–Deivis, Egidijus Bavikinas, Jokūbas Bareikis ir kiti scenos grandai dalinasi pagrindinius vaidmenis naujajame Giedriaus Kuprevičiaus ir Kazio Sajos miuziklo „Devynbėdžiai“ pastatyme.

Parašyta prieš keturis dešimtmečius, pjesė savo tematika išlieka aktuali ir nūdienos kontekste. „Kaip rasti vietos po saule sotesniam egzistavimui, neužgožiant dvasinių vertybių,“ – svarsto miuziklo režisierius Nerijus Petrokas. Materialinės gerovės vaikymasis, siekis geresnės socialinės padėties muzikiniame spektaklyje „Devynbėdžiai“ nustelbia tikrąjį žmogaus pradą, jo kūrybišką, laisve alsuojančią dvasią. Pataikaujant sistemai, iš baimės prarasti riebesnį kąsnį, žmonės nebeturi drąsos gyventi – džiaugtis, šokti, dainuoti, sakyti tiesą. Miuziklui sukurta originali scenografija, naujų prasmių suteikiančios vaizdo projekcijos ir XIX a. dvasią atspindintys kostiumai. Scenoje vienu metu galima išvysti daugiau kaip 70 profesionalų – kviestinių solistų, ansamblio „Lietuva“ dainininkų, šokėjų ir muzikantų.

Aplankęs jau keletą miestų, Valstybinis dainų ir šokių ansamblis “Lietuva“ toliau sėkmingai tęsia gastrolių turą po Lietuvą. Premjeriniai spektakliai dar laukia Alytaus, Panevėžio, Jurbarko, Klaipėdos, Šilutės, Kretingos, Kauno, Vilkaviškio, Anykščių, Tauragės ir Vilniaus žiūrovų.

Spalio 29 d. 18 val. – Alytaus miesto teatre;
Lapkričio 6 d. 18 val. – Panevėžio bendruomenių rūmuose;
Lapkričio 7 d. 18 val. – Jurbarko kultūros centre;
Lapkričio 11 d. 18 val. – Nacionaliniame Kauno dramos teatre;
Lapkričio 12 d. 19 val. – Klaipėdos žvejų rūmuose;
Lapkričio 13 d. 18 val. – Šilutės kultūros centre;
Lapkričio 14 d. 18 val. – Kretingos kultūros centre;
Lapkričio 28 d. 18 val. – Vilkaviškio kultūros centre;
Gruodžio 2 d. 18 val. – Anykščių kultūros centre;
Gruodžio 3 d. 18 val. – Tauragės kultūros centre;
Gruodžio 6 d. 18:30 val. – Lietuvos nacionaliniame dramos teatre Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)