Šventinę nuotaiką padėjo sukurti Krašto apsaugos savanorių pajėgų orkestro diksilendo grupė.

Parodos dalyvavime dalyvavę krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas ir kariuomenės vadas generolas majoras Valdas Tutkus gausiai susirinkusiems lankytojams pasakojo karinius anekdotus.

Dailininkas Giedrius Kuzmickas ironiškai pažvelgė į pernykštę „Su-27“ katastrofą. Jo karikatūroje prie rūkstančių nuolaužų stovintis kariškis žurnalistams sako: „Neaišku, ar lėktuvas buvo ginkluotas, ir neaišku, ar apskritai lėktuvas buvo, ir visai neaišku, ar išvis kažkas įvyko“.

Už šią ir kitas karikatūras G.Kuzmickui kariuomenės vadas V.Tutkus įteikė JAV kariuomenėje naudojamą kovinį peilį ir Jaroslavo Hašeko knygą „Šauniojo kareivio Šveiko nuotykiai“.

Šiemet karikatūrų parodoje, pavadintoje „Žengia pulkas linksmai 2006“, lankytojams pristatoma daugiau kaip 100 originalių kūrėjų darbų. Parodoje savo kūrinius eksponuoja 28 šalies karikatūristai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją