„Šis instrumentas svarbus ir brangintinas ne tik savo istoriškumu. Jo skambėjimas yra ypač taurus ir prakilnus. Daugybė profesionalių vargonininkų iš įvairiausių šalių laukia galimybės prisiliesti prie šio istorinio instrumento", – teigė D.Jatautaitė.

Nugalėtoja po apdovanojimo žurnalistams sakė, kad šis titulas turėtų padėti atkreipti didesnį dėmesį į kultūrą.

„Labiau įprasta, kai „Žalgirio“ arenoje apdovanojami sportininkai. Kultūra yra toks dalykas, kad galima lyg ir be jos apsieiti. V. Čerčilis, ruošdamasis antram pasauliniam karui ir kalbėdamas su ministrais, klausė, kur gauti pinigų. Kažkas atsakė, kad reikia atimti iš kultūros. V. Čerčilis atšovė: „O ką tada ginsime, jei neturėsime kultūros?“.

Man šie žodžiai yra moto. Tauta be kultūros yra tauta be veido. Man labai smagu. Šis apdovanojimas man yra stimulas ateities darbams. Visada bet koks apdovanojimas labiau įpareigoja, nei įvertina.

Šį apdovanojimą sieju su ateities projektais. Bažnyčioje skamba labai profesionali muzika, dainuoja ir groja geriausi atlikėjai. Tačiau požiūris yra visai kitoks. Tikiuosi, šis laimėjimas padės kitiems panašaus pobūdžio projektams skintis kelią. Noriu ne sau, ne draugui, ne kaimynui. Noriu padėti visiems menininkams, kurie gyvena iš to“, - kalbėjo naujoji „Metų kaunietės“ laureatė.

D. Jatautaitės įkurtas ir vadovaujamas Kauno religinės muzikos centras (KRMC) vykdo įvairius klasikinės muzikos projektus Kaune ir Lietuvos regionuose.

Itin sudėtingos konstrukcijos vargonų su daugiau kaip 3,5 tūkst. vamzdžių rekonstrukcija buvo pradėta prieš septynerius metus, tačiau ją stabdė lėšų trūkumas. Tad moteris ėmė rinkti lėšasi ir buvo pagrindinė figura Kauno arkikatedros bazilikos vargonų rekonstrukcijos projekte.

„Metų kaunietę“ rinko miestiečiai

Dienraštyje ir portale „Kauno diena“ kaip ir kasmet buvo pristatytas kauniečių ir įvairių organizacijų į šį projektą pasiūlytų 30-ies moterų, sulaukusių didžiausio palaikymo, veikla.

Pirmiausia kauniečiai balsuodami išrinko projekto dalyvių dešimtuką, o specialioji komisija atrinko labiausiai finalo vertas šešias kandidates. Nugalėtoją lėmė kauniečių balsai.

“Metų kauniete 2016” pretendavo tapti: vaikų globėja Eugenija Žilinskienė, vargonų muzikos propaguotoja Dalia Jatautaitė, Lietuvos moterų krepšinio lygos nugalėtojų komandos "Hoptrans-Sirenos" vadovė ir žaidėja Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, gaivinimo instruktorė, gydytoja anesteziologė-reanimatologė Asta Ališauskaitė-Krikščionaitienė, verslininkė, turizmo skatintoja Asta Kavaliauskaitė, sunkiai sergančių žmonių slaugymo centro įkūrėja Irena Danielienė.

Metų kaunietės titulą jau yra pelniusios olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, tekstilininkė Jolanta Šmidtienė, Kauno apskrities vyrų krizių centro viena iš steigėjų ir vadovė psichologė Dovilė Bubnienė, Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aistė Grybauskienė.

Palaikydami moteris šiuose rinkimuose kauniečiai joms dėkoja už jų pastangas garsinti, gražinti Kauną, padėti gyventojams suprasti, kad jų miestas vertas pasididžiavimo ir meilės, kaip ir visi jo gyventojai. Pro kauniečių akis nepraslydo ir nuoširdi konkursančių kasdienė veikla bei pagalba, moralinė parama visiems, kuriems jos reikia.

Į "Metų kaunietės" rinkimus įsitraukė ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų, rajonų gyventojai bei net Lietuvos Prezidentė. Ji renginį globoja jau kelerius metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)