„Human, lost & found“ siekiama pristatyti neįprastą darbą, alsuojantį įvairialypėmis asmeninėmis patirtimis ir subrandintą po 33-ejų metų gyvenimo tarptautinėje scenoje ir kūryboje. Apjungiant performanso meną, flamenko šokį, post-elektro muziką ir teatrą, iškristalizuojama unikali ir virtuoziška raiška, kurią išpildyti gali tik menininkas, pasiekęs savo karjeros brandą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Phil Von sako, kad šis spektaklis – „tai pasakojimas apie žmogaus kelionę iš savo vidaus gelmių į išorinį pasaulį, tai – poetinė kontempliacija kryžkelėje. Juk visi esame patyrę abejonių, nežinojome, kokį sprendimą priimti.“ Kūriniu menininkas nagrinėja šią latentinę būseną, skiriančią stingdančią abejonę ir įgalinantį veiksmą, taip pat į paviršių iškelia klausimus, aplankančius pasiekus amžiaus vidurį, kvestionuoja skubantį ir susvetimėjusį šiuolaikinio žmogaus pasaulį. Phil Von klausia, ar žmonės, būdami taip susikoncentravę į save, nepraranda žmogiškumo.

Scenoje matomi tik parduotuvės vežimėlis, kėdė ir „štampavimo“ dėžė (Phil Von sukurtas muzikos instrumentas su amplifikuojančiais mikrofonais). Vyresnio amžiaus vyriškis, dirbantis biure, grįžtantis iš prekybos centro, netikėtai sustoja ir susimąsto apie savo gyvenimo kryžkelę. Prisiminęs praeities nesėkmes ir užvaldytas emocijų, jis nusprendžia nesitaikstyti su likimu.

Pasirodymo dramaturgija prisodrinta poetinių trumpų Haiku stiliaus sakinių, tariamų ispaniškai, prancūziškai ir angliškai, sinchroniškai verčiamų į lietuvių kalbą ir rodomų projekcijose. Daug dėmesio skiriama emocijoms – vienatvei, pykčiui, nevilčiai, džiaugsmui ir palaimai, kurios suskamba akustiniais garsais, panardintais į elektroninę muziką.

Phil Von scenoje be galo svarbūs yra nuoširdumas, čia ir dabar išgyvenamas momentas, judesio technikos, garso ir scenografijos juvelyrinis tikslumas. Kasdienybėje spinduliuojantis asketišką ramybę menininkas, atsidūręs scenoje, žiūrovą pavergia itin plačiu emocijų spektru, ypatinga koncentracija, sprogdinančia energija ir išprotėjusiomis idėjomis.

Apie paskutinį menininko muzikos albumą „Made Underclouds“ kultūriniame mėnraštyje „370“ buvo rašoma – „...būtent tokie kūriniai padeda padėti nuo masinės prastybės ir vėl primena, kad pasaulyje yra labai daug kūrybingų žmonių.“ (aut. Jonas Braškys)

Phil Von yra legendinės devintame dešimtmetyje Londone įkurtos „Von Magnet“ grupės lyderis, palikęs savo pėdsakus performanso meno istorijoje, Paryžiuje „Meta Meat“ muzikinio dueto įkūrėjas ir atlikėjas bei šokio teatro „Okarukas“ Vilniuje vienas iš įkūrėjų ir meninis direktorius. Menininkas, dar vadinamas žmogumi orkestru, visuomet ieško dialogo tarp disciplinų ir naujų raiškos priemonių, yra itin lankstus atlikėjas ir unikalaus postelektro muzikos ir flamenko technikos junginio tėvas. Jis visada laukiamas didžiosiose pasaulio alternatyvaus ir eksperimentinio meno scenose ir išleidęs ne vieną klausytojų ir kritikų vertinamą post industrinės muzikos albumą.

Spektaklio tekstai, muzika, choreografija, šokio ir dainų atlikimas: Phil Von, Žvilgsnis iš šalies: Sakurako, Šviesų dizainas: Norvydas Birulis, Kostiumai: Kristina Gudaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją