Šią savaitę miręs A. Vozbinas buvo Augustino Savicko mokinys. Nuo 1990 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Jis dalyvavo daugiau kaip 300 įvairių parodų Lietuvoje ir užsienyje, surengė daugiau nei 30 autorinių parodų. A. Vozbino kūrinių yra įsigiję: Lietuvos dailės muziejus, Lietuvos dailės fondas, Vilniaus m. savivaldybė, Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka, Sharjah meno muziejus.

Kaip rašė akad. Aleksandras Andrijauskas, šis dailininkas buvo labai savitas, galinga vaizduote išsiskiriantis ir motyvuotai savo kūrybą reflektuojantis Lietuvos intelektualiosios tapybos lyderis: „Tai klasikinis vienišiaus tipas – nesižvalgydamas judėjo užsibrėžtu meno keliu. Jam, kaip ir daugeliui menininkų, išpažįstančių individualizmo principus, buvo būdingi komplikuoti emociniai santykiai su aplinka, noras šokiruoti, paneigti miesčioniško gyvenimo ir skonio nuostatas, polinkis apnuoginti nedemonstruojamas žmogiškosios būties puses. Svarbiausias čia yra ne išorinis, o vidiniu dramatizmu ir įvairiais tragiškumo atspalviais paženklintas metaforiškas tikrovės suvokimas.“ (Daugiau skaitykite čia).

A. Vozbino atminimui artimieji ir kolegos įsteigė jo vardo fondą. Daugiau informacijos čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt