Liepos 2 d. Vilniaus universiteto botanikos sode mažieji klausytojai su tėveliais leisis į užburiančią kelionę aplink pasaulį. Kelionės gidai – aktoriai Agnė Sunklodaitė ir Vytautas Rašimas.

Anot aktorių, pasirodymo metu vaikai patirs galybę nuotykių, išmoks naujų žaidimų, lavins vaizduotę.

„Šio teatralizuoto koncerto – žaidimo tikslas – muzikos pagalba supažindinti mažuosius su kitomis pasaulio šalimis, skatinti smalsumą geografijai, toleranciją kitų šalių papročiams bei pagarbą savo šaliai. Jie taps laivo, lėktuvo kapitonais ir net aplankytų šalių gyventojais“, – intriguoja muzikinės kelionės režisierė A. Sunklodaitė.

Tiek A. Sunklodaitė, tiek V. Rašimas yra „Keistuolių teatro“ aktoriai, sukūrę daugybę įsimintinų vaidmenų. A. Sunklodaitė vaidina, režisuoja spektaklius ir sako, jog jai tai yra neatsiejami dalykai. Pradėjusi nuo nuo spektaklių mažiesiems žiūrovams, aktorė prisipažįsta, jog tai – kur kas sunkiau, nei gali atrodyti iš pirmo žvilsnio: „Vaikai jaučia spektaklio dinamiką ir nebijo atvirai pasakyti, kad jam neįdomu, todėl išlaikyti šios auditorijos dėmesį yra ypatingai svarbu.“

Prieš trejus metus A. Sunklodaitė su bendraminčiais įkūrė teatrą šeimai, kurio repertuare yra spektaklių tiek vaikams, tiek suaugusiems. O pagrindinis tikslas – auginti savo žiūrovą, pateikiant tinkamus pasirodymus skirtingoms amžiaus grupėms.

V. Rašimas kuria vaidmenis teatre, televizijoje, yra filologas ir pedagogas. Du vaikus auginantis aktorius sako, jog jų gimimas turėjo įtakos paties kūrybai, pasaulėžiūrai, o bendraujant su vaikais svarbiausia būti nuoširdžiu – net ir tada, kai pasakyti melą, prisidengiant jo nekaltumu, yra paprasčiau.

Kristupo vasaros festivalio organizatoriai primena, jog piknikas vaikams vyks po atviru dangumi, tad tėveliams reikėtų atsižvelgti į oro sąlygas ir pasirūpinti tinkama apranga.

„Šalia puikios muzikinės kelionės pasirūpinome, jog netrūktų ir kitų pramogų – lauko žaidimų, piešinių ant veidelių, esant palankioms oro sąlygoms – milžiniškų oro burbulų. Be abejo, galėsite pasigrožėti nuostabia VU botanikos sodo gamta, tad pirmasis liepos sekmadienis bus įsimintinas visai šeimai“, – sako festivalio organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)