Projektas „MŪZika“ – tai virtualių koncertų ciklas, skirtas populiarinti ir aktualizuoti išskirtines muziejų erdves ne tik per istorinį pasakojimą, bet ir jusliškai – praeities patyrimą per eksponatus pakeičiant betarpišku meniniu išgyvenimu. Projekto metu 2 muziejai kvies skirtingus atlikėjus atlikti savo kūrinius unikaliose „scenose“. Vinco Mykolaičio-Putino darbo kabinete skambės „Keista Bjauri Žuvis“ – atlikėjų Aistės Kalvelytės ir Juliaus Čepukėno duetas. Tuo tarpu Venclovų namų darbo kabinete savo kūrinius atliks „Ambulance on fire“ – Jūros Elenos Šedytės ir Mėtos Gabrielės Pelegrimaitės duetas.

Projekto idėjos sumanytoja ir vadovė Goda Damaševičiūtė teigia, jog per pastaruosius metus itin išpopuliarėję koncertai nedidelėse, neįprastose erdvėse padeda patraukliai pateikti mažųjų namų-muziejų interjerus ir jų atmosferą: „Į muziejus pakvietėme dar neatrastus alternatyvios muzikos kūrėjus, norėdami jiems suteikti visišką laisvę papasakoti savo istorijas. Tikimės, kad jų muzika padės muziejus išvysti naujoje šviesoje, o šie muzikai suteiks dar negirdėto skambesio“.

Grupės „Keista bjauri žuvis“ nariai kalbėdami apie savo patirtį dalyvaujant projekte taip pat pabrėžia, jog vieta, kurioje grojama, labai svarbi: „Mūsų muzika paremta komunikacija ir bendrumu. Vinco Mykolaičio-Putimo muziejus pulsuoja labai gera energija. Atrodo, kad vos peržengus slenkstį dingsta alinantis skubėjimas, vaizdų ir garsų perteklius, chaosas. Tai įveda į absoliučią koncentraciją, tarsi niekas daugiau neegzistuotų. Labai džiaugiamės turėję galimybę sudalyvauti šiame unikaliame projekte ir tikimės, kad mums kartu su visa komanda pavyko atskleisti šio muziejaus bei mūsų muzikos savitą energiją.”

Ateityje numatomas šio projekto tęstinumas, sukuriant muzikinę muziejų platformą. Projekto vadovė Eglė Vilčiauskaitė neslepia ir didesnių ambicijų: „Kol kas nufilmavome du vaizdo įrašus, tačiau sustoti neketiname ir sieksime sudaryti solidų lietuviškos muzikos klipų archyvą. Tikimės, jog tokia forma, kuomet pagrindinis dėmesys skiriamas atlikėjų pasakojimui be jokių specialiųjų efektų, gali būti patraukli forma šiuolaikiniam žmogui pavargusiam nuo vaizdinio ir garsinio triukšmo. Paprastumas, kokybė ir intymus erdvės ir muzikos santykis suteikia šiam projektui daug žavesio. Su kolege Goda viliamės, jog ilgainiui jis taps žinomas ir populiarus ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje erdvėje“.

Projekto premjerą galite stebėti Vinco Mykolaičio-Putino ir Venclovų namų muziejų „Facebook“ paskyrose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją