Antrąją autorinę parodą Didžiojoje Britanijoje rengianti dailininkė savo drobėse pasakoja apie nutilimą, atsiskyrimą ir vidinės ramybės paiešką.

B. N. Stankūnienės darbai nutapyti abstraktaus ekspresionizmo stiliumi, o pagrindinę parodos dalį sudaro darbų grupė „Būti tyloje“. Šiuos darbus menininkė teigia sukūrusi po pasivaikščiojimo žiemiškame, minimalistiniame dviejų spalvų ir šešėlių peizaže.

„Sniego girgždėjimas, gamtos ramybė ir spengianti tyla leidžia mintimis lietis nesustabdomu srautu. Šios nutilimo minutės kalba apie daugelį dalykų: apie tai, kas vyksta šiuo metu, prisiminimus, ateities planus, viltis apie lūkesčių išsipildymą. Kai žmonės nutyla išorėje ir viduje bei neskubėdami žvelgia į meno kūrinį, jie pradeda atrasti daug naujų dalykų. Ramybė leidžia pajusti tai, kas glūdi į meno kūrinį žvelgiančio žmogaus sieloje“, – sako tapytoja.

Kiti parodos „Pasivaikščiojimas tyloje“ darbai papildo pagrindinę parodos temą ir atskleidžia kitus tylos aspektus. Pavyzdžiui, tapiniai, priklausantys serijai „Mėlyna melancholija“, yra liūdesio ir skausmingo ilgesio, lydinčio menininkę pastaruosius metus, išraiška. „Pamišusi geltona“ pasakoja apie nematomos, neapčiuopiamos, bet nujaučiamos grėsmės jausmą.

B. N. Stankūnienės darbai parodoje „Pasivaikščiojimas tyloje“ bus eksponuojami iki lapkričio 4 dienos.

Menininkė B. N. Stankūnienė gyvena ir kuria Vilniuje. Jos darbai buvo eksponuoti parodose Lietuvoje ir užsienyje daugiau kaip 25 kartus. Birutės darbai buvo atrinkti į „Saatchi Art“ internetinės galerijos kolekcijas. Apie menininkės surengtas parodas taip pat rašyta įvairiose užsienio interneto ir spaudos publikacijose. Birutės Nomedos tapybos darbus įsigijo kolekcionieriai iš Lietuvos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Olandijos, Danijos, Jungtinės Karalystės, Brazilijos, Italijos, Lenkijos ir JAV. Menininkė yra tarptautinių organizacijų IUOMA ir „Menas lėtai“ narė, taip pat dalyvauja tarptautiniame projekte, skirtame Jeronimus Boscho atminimui.

„Free Space“ galerija, įsikūrusi Londono kvartalo Kentiš Tauno Sveikatos centre, sveikatinimui propoguoja ir taiko įvairius meno terapijos metodus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)