„Kam skirtas šis pamokų ciklas? Patikėkite, jokių apribojimų – nei amžiaus, nei figūros, nei lyties požiūriu – nėra. Tai tik Jūsų investicija į savišvietą, eleganciją ir pagaliau – savo sveikatą, kuriai taisyklinga kūno laikysena yra be galo svarbi, – sako pirmąją pamoką vesianti LNOBT baleto direktorė Rūta Butvilienė. – Mes neketiname jūsų ruošti scenai, tik supažindinsime su elementariais klasikinio šokio pagrindais“.

Trupės vadovė teigia, kad tokia pažintis praverstų ir uolesniems LNOBT spektaklių lankytojams, nes išmanydami baleto pradmenis visai kitomis akimis pradėsite vertinti tai, ką regite baleto scenoje.

„Čia lygiai kaip ir dailės parodoje: nesusipažinę su meno pagrindais drobėse mato vien figūras ir ryškias arba išplaukusias spalvas, o specialistai jau kalba apie tapybos techniką – gruntavimą, potėpius, faktūras. Norėtume, kad ir teatro publika baleto spektakliuose kuo daugiau dėmesio sutelktų į šokio elementų atlikimą, o ne tik į balerinų suknelių grožį“, – neslepia R. Butvilienė.

Rūta Butvilienė

Baleto pamokos suaugusiems – tai ir galimybė bent iš dalies įgyvendinti neišsipildžiusias vaikystės svajones šokti baletą, ir šansas po daugelio metų sugrįžti prie klasikinio šokio pamokų tiems, kas vaikystėje jų ragavo įvairiuose būreliuose, bet vėliau pirmenybę suteikė kitoms veikloms. „Grįžti prie savo vaikystės svajonių niekada nebūna per vėlu“, – akcentuoja R. Butvilienė.

Ateisiantiems į baleto pamokas būtina turėti šokiui tinkamą aprangą ir baleto batelius arba juos primenančią lankstaus pado avalynę. Pamokos vedėja moterims pataria vilkėti triko (uždaras glaustinukes su rankovėmis) ir sijonėlius, kurie nevaržytų kojų judesių.

Baleto pamokos suaugusiems bus mokamos: vienos pamokos kaina 20 Eur. Bilietus prieš pamokos pradžią bus galima įsigyti LNOBT kasose.

Išankstinė pamokos dalyvių registracija internete čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)