Ši sutartis, įtraukianti LNOBT į tarptautinę „Šilko kelio“ teatrų lygą, leis kurta didelio masto bendrus projektus, didins meninę kultūrinių mainų kokybę.

Sutartį pasirašė LNOBT generalinis direktorius Gintautas Kėvišas ir „CPAA Theatres“ tinklo generalinis direktorius Zhang Shuxin.

Abiejų šalių bendradarbiavimas prasidėjo 2016-ųjų balandį, kai Kultūros ministro Šarūno Biručio vadovaujama Lietuvos kultūros atstovų delegacija vyko oficialaus vizito į Kiniją. Per viešnagę LNOBT vadovas susitiko su CPAA teatrų tinklo vadovybe. G. Kėvišas pakvietė „CPAA Theatres“ delegaciją atvykti į Vilniaus festivalio renginius, iš arčiau susipažinti su Lietuvos teatrų ir koncertinių įstaigų veikla. „CPAA Theatres“ vadovas Zhang Shuxin priėmė kvietimą ir šiuo metu drauge su CPAA atstovų delegacija vieši Lietuvoje.

„CPAA Theatres“ – 2009 metais įkurtas nacionalinis Kinijos scenos menų organizacijų tinklas. Jis vienija įvairias Kinijos scenas – nuo didžiųjų multifunkcinių atlikėjiškųjų menų centrų iki nedidelių teatrų.

LNOBT jau yra surengęs didelio masto gastrolių Kinijoje. Minėtinos 2012-ųjų gastrolės, kai Guangdžou operos teatre buvo rodoma opera „Madam Baterflai”. Taip pat 2015 metų LNOBT baleto turas, kai trijuose Kinijos miestuose buvo parodyti spektakliai „Žizel“ ir „Gulbių ežeras“.

Zhang Shuxin ir Gintautas Kėvišas pasirašo strateginę sutartį

Strateginio bendradarbiavimo sutartis, pasak G. Kėvišo, gerokai išplės galimybes plėtoti abipusius mainus. Kinijos delegacija birželio 12 dieną žiūrėjo LNOBT operą „Manon“. „CPAA Theatres“ atstovai taip pat yra užsiminę, kad įvairias Kinijos scenas domintų tokie teatro pastatymai kaip „Figaro vedybos“ ir „Sevilijos kirpėjas“. Svečius domina ir baletas.

Anot „CPAA Theatres“ vadovo Zh. Shuxino, Vilniuje jų matyti spektakliai paliudijo aukštą mūsų atlikėjiškųjų menų lygį. Savo ruožtu, Kinija taip pat galėtų pasiūlyti įdomių projektų Lietuvai, tačiau konkretūs pasirinkimai priklauso nuo abipusio sutarimo.

Kinijos delegacijos vizitą organizavo Lietuvos Respublikos kultūros atašė Kinijoje Agnė Biliūnaitė kartu su Lietuvos muzikos ir teatro organizacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją