Šio kolektyvo kompozicijos skambėjo L. Juodkaitės spektaklyje „Malda smėlyje“, šiuo metu šokėja toliau bendradarbiauja su turkų muzikantais.

L. Juodkaitė buvo viena iš kviestinių kasmetinio šio kolektyvo pasirodymo po atviru dangumi dalyvių. Pasak choreografės, įspūdinga 5 tūkst. žiūrovų minia puikiai priėmė dvi naujas jos solines kompozicijas ir „Maldos smėlyje“ fragmentą, kurį ji atliko su keturiais turkų šokėjais.

Birželio 24 dieną L. Juodkaitė buvo pakviesta į Turkijos miesto Adijamano festivalį, kuriame pristatė dar vieną spektaklio „Maldos smėlyje“ solinį numerį. Beje, čia menininkė susitiko su Stambulo – vienos iš 2010 m. Europos kultūros sostinių – programos organizatoriais ir buvo pakviesta dalyvauti spalio mėnesio renginiuose.

Liepos 5 d. Loretą šiltai priėmė Sankt Peterburgo publika. Čia ji dalyvavo tarptautiniame šiuolaikinio šokio festivalyje „Open Look“. Jau dvyliktą kartą rengiamas festivalis supažindina rusų žiūrovus su naujausiomis šiuolaikinio šokio meno tendencijomis Europoje ir JAV. Šių metų programoje – dešimt šiuolaikinio šokio spektaklių iš Danijos, JAV, Italijos, Lietuvos, Portugalijos, Suomijos, Prancūzijos ir Rusijos.

Šokio kūrėja iš Lietuvos Sankt Peterburge pristatė monospektaklį „Salamandros sapnas“, kurį Menų spaustuvės „Atviros erdvės“ programai sukūrė kartu su režisieriumi ir aktoriumi Valentinu Masalskiu. 2007 m. šis spektaklis pelnė net du „Auksinius scenos kryžius“.

Iš Sankt Peterburgo Loreta iškeliavo į Avinjoną, kur su prancūzų choreografo Thomas Lebruno spektakliu „Daryti tai, nedaryk to“ dalyvauja liepos 7 d. prasidėjusio tarptautinio Avinjono teatro festivalio „Off“ programoje. Suplanuoti septyni kasdieniniai pasirodymai. Pasak Loretos, kol kas spektaklis daug žiūrovų nesulaukia – galbūt ne visi festivalio svečiai sugeba pabusti dešimtą valandą ryto.

Po Avinjono L. Juodkaitė grįžta į Turkiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją