Kultūros vertybių apsaugos departamentas (KVAD), Kultūros paveldo centrui pasiūlius, Valstybinei paminklosaugos komisijai pritarus, į Lietuvos nekilnojamųjų kultūros vertybių registro Laidojimo vietų sąrašą įrašė dar 48 objektus.

Pasak KVAD pranešimo, į objektų sąrašą pateko Lietuvos himno autoriaus, prozininko, publicisto, vertėjo V.Kudirkos (1858-1899) kapas Kudirkos Naumiestyje, spaudos darbuotojo, lietuviškų laikraščių bei žurnalų redaktoriaus ir leidėjo, pirmojo lietuvių satyrinio laikraštėlio "Tetulė" autoriaus M.Jankaus bei filosofo, rašytojo ir kultūros veikėjo V.Storostos-Vydūno kapai Tauragės apskrityje.

M.Jankus mirė 1946 metais Flensburge, Vokietija, ir buvo perlaidotas gimtinėje 1993 metais. V.Storosta-Vydūnas taip pat mirė Vokietijoje, Detmoldo mieste 1953 metais, o Bitėnų kaime perlaidotas 1991-aisiais.

Į šį sąrašą taip pat įtrauktas Partizanų kapas bei šv.Angelų Sargų bažnyčios šventorius Alytuje, partizanų kapas Kaišiadorių rajone, Klaipėdos miesto senosios kapinės, Melnragės pirmosios senosios kapinės.

Į įvykių vietų sąrašą KVAD įrašė 27 naujus objektus, tarp kurių - Liepakojų mūšio vieta Alytaus rajone, vadavietė Alytaus apskrityje, Kražių miestelio žydų žudynių vieta ir kapas, Vilniaus miesto ir apylinkių žydų žudynių vieta ir kapas.

Mitologinių vietų sąrašą papildė 18 objektų - tarp kurių yra Prancūzkalnis Lazdijų rajone, Alkos kalnas Šiaulių rajone, Šventragių Kelmės rajone ir kiti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją