Spalio 4 d., 18 val. Panevėžio Muzikiniame Teatre, spalio 5 d., 17 val. Kauno Valstybinėje filharmonijoje, spalio 7 d., 19 val. Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijos Didžiojoje Salėje Vilniuje ir spalio 8 d., 18 val. Klaipėdos Koncertų Salėje vyks Lietuvos trio koncertai, skirti šviesiam smuikininko Raimundo Katiliaus atminimui.

Lietuvos trio - tai unikalus meninis projektas, į kurį susibūrė net trys pasaulyje Lietuvos vardą garsinančios klasikinės muzikos žvaigždės. Tai smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, pianistas Petras Geniušas ir violončelininkas Vytautas Sondeckis.

Muzikuoti kartu atlikėjus paskatino noras atgaivinti prieš trylika metų
egzistavusį to paties pavadinimo ansamblį, kuriame kartu su Vytautu Sondeckiu bei Petru Geniušu tuo metu smuiku griežė prof. Raimundas Katilius.

"Netekus Raimundo Katiliaus, man rankos nekilo trio veiklą Lietuvoje toliau tęsti. Dabar praėjo gana daug laiko... Aš asmeniškai norėčiau mūsų trio koncertus pašvęsti R. Katiliaus atminimui," - sako Vytautas Sondeckis.

Pasak pianisto Petro Geniušo, visi trys naujai atgimusio Lietuvos trio nariai yra visiškai skirtingos individualybės, tačiau kartu turinčios ir daug panašumų. Kaip ansamblį vienijančius elementus, jis išskiria meilę muzikai, meilę Lietuvai, tarptautinę muzikavimo patirtį bei šimtaprocentinį atsidavimą savo profesijai neapsiribojant tik savo instrumento pažinimu.

"Vilhelmas turi didžiulę orkestro vadovo, pedagogo, taipogi aranžuotojo patirtį. Vytautas - profesionalus dirigentas, elektroninės muzikos prodiuseris bei ekspertas. Aš irgi nuolat balansuoju ant įvairių žanrų ribų, džiazas-klasika, šiuolaikinė
improvizacinė muzika, teatras. Visos šios patirtys sulietos į trio ir padaugintos iš didelio noro groti kartu privalo duoti įdomų meninį rezultatą," - teigia Petras Geniušas.

Lietuvos trio nariai publikai gerai žinomi kaip solistai atlikėjai.
Smuikininkas virtuozas Vilhelmas Čepinskis yra įvairių konkursų laureatas, dažnai koncertuojantis su įvairiais kameriniais ir simfoniniais orkestrais, kameriniais ansambliais Lietuvoje ir užsienyje.

Vytautas Sondeckis 2001 metais JAV klasikinės muzikos radijo stoties KDFC buvo paskelbtas vienu iš 30-ies geriausių jaunųjų pasaulio atlikėjų.

Petras Geniušas, meistriškai įvaldęs platų klasikinių, romantinių ir šiuolaikinių kūrinių repertuarą, rengia rečitalius ir koncertuoja kaip solistas su Lietuvos simfoniniais orkestrais, įvairiais kameriniais ansambliais, solistais ir dirigentais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją