Išklausęs balsų skaičiavimo komisijos pareiškimą, kitų sąjungos narių pasisakymus ir atsižvelgęs į išsakytas pastabas, suvažiavimas nusprendė iš naujo rinkti LKS tarybą ir pirmininką. Iš pasiūlytų 19 kandidatų į LKS tarybą slaptu balsavimu buvo išrinkti kompozitoriai Zita Bružaitė, Julius Andrejevas, Vaclovas Augustinas, Feliksas Bajoras, Antanas Kučinskas, Faustas Latėnas bei muzikologai Rūta Gaidamavičiūtė, Jūratė Katinaitė, Linas Paulauskis.

Taryba LKS pirmininke išrinko Z. Bružaitę. Kompozitorė jau daugiau kaip dešimtmetį yra aktyvi Lietuvos naujosios muzikos gyvenimo dalyvė, už savo kūrybą yra pelniusi reikšmingų apdovanojimų. Iki šiol Z. Bružaitė vadovavo Lietuvos kompozitorių sąjungos Kauno skyriui, buvo naujosios muzikos festivalio „Iš arti“ vadovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją