Gyvavimo 90-metį minėjusi Dainų šventė po savo tvariu stogu sukvietė 37 tūkstančius dalyvių, kurie visą savaitę klegėjo, šurmuliavo, repetavo ir rodė vis kitas, bet vienu – savo kultūros klestėjimo – ženklu pažymėtas, programas. Kas ketverius metus rengiama Dainų šventė UNESCO pripažinta žmonijos žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo vertybe.

Dainų šventė 2014m.

Spalvingose parodos nuotraukose jautriai įkūnyta renginio didybė ir pavienių dalyvių patirti jausmai. Visam gyvenimui į atmintį krentantis tūkstantinės minios Vingio parko estradoje drauge atliekamos dainos įspūdis, sąskambiai, be kurių neįsivaizduojami svarbiausi tautos ir kiekvieno iš mūsų gyvenimo įvykiai.

Įvadinė ekspozicijos dalis skirta Lietuvos centrinio valstybės archyve saugomoms pirmosios 1924 m. Lietuvos dainų šventės, anuomet vadintos Dainų diena ir vykusios Petro Vileišio aikštėje Kaune, archyvinėms nuotraukoms, afišoms, natų ir dainų tekstų rankraščiams ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)