Šiemet pirmą kartą „Jaunojo žiūrovo kino diena“ Lietuvoje vyks ne tik kino teatruose Vilniuje ir Kaune, bet ir nuotoliniu būdu.

Lietuvos kino centras kviečia 12-14 metų jaunuolius tapti kino kritikais, kurių verdiktui bus patikėti trys kino ekspertų atrinkti filmai. Po filmų peržiūrų ir balsavimo už favoritą, renginio dalyviai tiesioginės transliacijos metu stebės visų šalių balsavimo rezultatų skelbimą ir apdovanojimų ceremoniją. Dalyvavimas renginyje nemokamas.

Jaunuoliai renginyje gyvai dalyvauti gali lapkričio 12 d. Kino teatre „Multikino“ (Ozo g. 18, Vilnius) arba Kino centre „Romuva“ (Laisvės al. 54, Kaunas), o lapkričio 13 d. – stebėti 1 filmą ir apdovanojimų ceremoniją nuotoliniu būdu, arba lapkričio 7-11 d. peržiūrėti 3 filmus ir balsuoti nuotoliniu būdu, o lapkričio 13 d. nuotoliniu būdu stebėti tiesioginę apdovanojimų ceremonijos transliaciją.
Šiemet jaunieji ekspertai žiūrės šiuos 3 filmus. Pirmasis filmas – „Gyvūnas“ (rež. Cyril Dion, Prancūzija, 2021 m.), pasakojantis apie paauglius Belą ir Vipulaną bei jų susitikimus su mokslininkais ir aktyvistais visame pasaulyje, ieškodami kito būdo, kaip gyventi kartu su kitomis rūšimis – ne kaip plėšrūnams, o kaip bendraturčiams.

Antrasis filmas „Svajonės yra kaip laukiniai tigrai“ (rež. Lars Montag, Vokietija, 2021 m.) pasakoja kaip dvylikametis Randži iš Mumbajaus trokšta stovėti priešais kamerą su savo herojumi, Indijos superžvaigžde Amiru Rošanu. Tačiau jo didysis troškimas atrodo nepasiekiamas, kai tėvai papasakoja berniukui apie savo svajonę emigruoti į tolimąją Vokietiją.

Trečiasis pretendentas – filmas „Komedijos karalienė“ (rež. Sanna Lenken, Švedija, 2022 m.) pasakoja apie 13-metę Sašą, kuri nusprendė tapti komike. Labiausiai ji nori prajuokinti savo tėvą, kuris verkia duše, kai galvoja, kad niekas jo negirdi.

Visi trys filmai bus rodomi originalo kalba su lietuviškais subtitrais.

Registracija į Jaunojo žiūrovo kino dieną vyksta iki spalio 28 d.

Registracijos formas bei daugiau informacijos raskite Lietuvos kino centro puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją