Susitarimu, kurį ketvirtadienį Lietuvoje pasirašė Linas Linkevičius bei jo kolega Latvijos ministras Edgaras Rinkevičius, patvirtintos apdovanojimo taisyklės, skelbia Užsienio reikalų ministerija.

Numatoma, kad apdovanojimas bus teikiamas kasmet abiejų šalių fiziniams ar juridiniams asmenims už jų indėlį ir pasiekimus verčiant lietuvių literatūrą į latvių kalbą arba latvių literatūrą į lietuvių kalbą. Taip pat apdovanojimas galės būti teikiamas už lietuvių kalbos mokymą Latvijoje arba latvių kalbos – Lietuvoje, už Lietuvos arba Latvijos materialaus ir nematerialaus kultūros ir istorijos paveldo mokslinius tyrimus, tiriamąją žurnalistiką apie Lietuvos ir Latvijos istoriją, kultūrą ir turizmą.

„Apie siūlymų priėmimo pradžią vienu metu paskelbsime Lietuvos ir Latvijos užsienio reikalų ministerijų interneto puslapiuose. O siūlyti kandidatus galės bet kuris Latvijos ar Lietuvos gyventojas, bendrovė, organizacija ar įstaiga“, – sakė Linas Linkevičius.

Apie sprendimą steigti Baltų apdovanojimą Lietuvos ir Latvijos užsienio reikalų ministrai paskelbė praėjusių metų rugsėjo 22-ąją, minint Baltų vienybės dieną.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)