Jaunoji balerina mokosi "Eglės Špokaitės baleto mokykloje" Kauno skyriuje, jos mokytoja Rasa Birbalienė. Kita šios mokyklos mokinė Gabrielė Andziulytė tapo konkurso finaliste. Abiem mergaitėms padėjo ir choreografiją kūrė mokyklos mokytoja doc. Jolanta Vymerytė.

27-ame “Jeune Ballet Mediterranean” baleto konkurse Prancūzijoje varžėsi 15 šalių atstovai iš Europos, o taip pat Kanados, Japonijos, Singapūro. Tai vienas iš nedaugelio atvejų, kai tarptautiniuose konkursuose aukščiausius rezultatus pasiekia nevalstybinės mokyklos mokiniai. "Eglės Špokaitės baleto mokyklos" mokiniai sėkmingai atstovavo Lietuvai "Pasaulio baleto konkurse" Rumunijoje ir "Tarptautiniame Baltijos šalių baleto konkurse" Rygoje.

Prieš keletą metų tarptautinį konkursą “Jeune Ballet Mediterranean” yra laimėjusios M.K.Čiurlionio meno mokyklos auklėtinės - dabar garsios baleto artistės - Jurgita Dronina (mokytoja Jolanta Vymerytė) ir Kristina Gūdžiūnaitė (mokytoja Beatričė Tomaševičienė).

Įdomu paminėti, jog šių metų prestižinio Prancūzijos konkurso afišoje matome vieną garsiausių šiandienos pasaulio balerinų Jurgitą Droniną, o jauniausiųjų grupės laimėtoja taip pat lietuvė - Elzė Sadauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)