"Didžiuojamės galėdami pristatyti „John Simon Guggenheim Memorial Foundation“ prezidentą ir gerą Česlavo Milošo draugą Edward Hirsch, kuris seminarų metu dėstys poezijos kursą. Visi programos dėstytojai mielai sutiko dalyvauti vakarinių skaitymų metu ir programos dalyviams bei vietos publikai pristatyti savo kūrinius", - sako programos direktorius Lietuvoje, „Fulbright“ stipendijos laureatas, poetas Jake Levine.

Vakarinių skaitymų metu literatūros mylėtojai turės galimybę susipažinti su naujo Lietuvoje formato renginiu „Literary Death Match“, kurio vienas svarbiausių tikslų atrasti naujus būdus teksto išraiškai. Šiam formatui itin svarbus atlikimo menas. Dalyviai ne tik skaito, bet ir varžosi tarpusavyje dėl pirmosios vietos. Vakarą ves Todd Zuniga, vienas iš „Literary Death Match“ įkūrėjų, „Opium“ redaktorius.

"Visumoje, programa labai svarbi, nes jungia Šiaurės Amerikos ir tarptautines literatūrines bei kultūrines bendruomenes, skatina jų kūrybinį bendradarbiavimą ir didina tarpusavio supratimą nepaisydama kultūrinių ir geografinių skirtumų. Šį kartą paraleliai vyks į žydų kultūrą orientuota programa, kurios metu dalyviai turės galimybę susipažinti su tragiška žydų istorija, kultūriniu paveldu bei šiuolaikiniu gyvenimu Lietuvoje", - pasakoja SLS steigėjas ir direktorius Mikhailas Iosselas.

Vilnius yra daugelio kultūrų susikirtimo vieta turinti turtingą įvairialypę praeitį. Apie tai daug sako miesto architektūra bei šią vietą gyventi pasirinkę intelektualai. Būtent dėl to Vilnius tapo SLS namais. Ateityje ketinama Lietuvos programą plėsti į Baltijos regioną.

Programa bus oficialiai atidaryta Vilniaus m. Rotušėje liepos 31d. iškilmingo renginio metu, kuriame dalyvauti pakviesti ir Lietuvos literatūros pasaulio atstovai. Renginio pradžia 19.30.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją