Ši meno galerija kasmet rengia kritikų gerai vertinamą kylančių pasaulio meno žvaigždžių darbų parodą. Du tapybos darbus – paveikslus „Apsikabinimas“ ir „Sėkmės bangos“ - parodoje pristatęs lietuvis tapo vienu iš penkių parodos favoritų.

Diplomą už kūrybinius pasiekimus ir nugalėtojo taurę M. Balčiui įteikė parodos globėjai – dailininko Salvadoro Dali sūnus, meno kritikas Jose Van Roy Dali, taip pat garsus italų aktorius ir režisierius Ricky Tognazzi.

Lietuvio sėkmė Padujoje

Kaip DELFI sakė pats menininkas, į parodą Italijoje jis buvo pakviestas po to, kai jo darbus italai parodos organizatoriai pastebėjo eksponuojamus parodoje Luvre, Prancūzijoje.

Lietuvio sėkmė Padujoje

„Prieš mėnesį savo darbus pristačiau tarptautinėje parodoje Luvre. Ten juos pastebėjo italai, kurie pakvietė pristatyti savo paveikslus Padujoje vyksiančiame meno festivalyje“, - sakė M. Balčius.

Dailininkas teigia parodos metu jautęsis tarsi filme: garsūs meno, politikos, šou pasaulio žmonės ne tik iš Italijos, bet ir iš JAV, Prancūzijos, Kanados, kitų pasaulio šalių, kino žvaigždės, garsių atlikėjų koncertai, mados kolekcijų pristatymai.

„Paroda vyko XII amžiaus pilyje, daugiau nei 50 menininkų iš viso pasaulio pristatė savo darbus dailės, juvelyrikos, fotografijos, mados, vaizdo instaliacijų srityse“, - įspūdžiais dalijosi menininkas iš Lietuvos.
M. Balčius buvo vienintelis iš Baltijos šalių, kuris pristatė savo darbus. Menininkas parodoje eksponavo du naujai sukurtus akvarelės paveikslus.

Lietuvio sėkmė Padujoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)