Šiais metais Europos kiną populiarinančios organizacijos „European Film Promotion“ programa, vykusi vasario 24-25 d. ir kovo 4 d., dėl pasaulinių karantino apribojimų, vyko virtualiai. Dalyviai vienas kitą gyvai pamatė tik apdovanojimų ceremonijos metu birželio 14-ąją. Jaunieji talentai apdovanojimus atsiėmė iš aktorės, „Emmy“ apdovanojimo laureatės Marios Schrader rankų, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Ž. E. Jakštaitė su kitais programos finalistais buvo pristatyta tarptautinei kino bendruomenei, žiniasklaidai ir publikai, dalyvavo spaudos konferencijoje ir kituose kino industrijai skirtuose renginiuose. Taip pat dalyvavo individualiuose susitikimuose su tarptautinių aktorių atrankų agentūrų atstovais. Tarp kurių buvo ir tokie žinomi vardai, kaip „Netflix“ serialo „Bridgerton“ aktorių atrankos vadovė Kelly Valentine Hendry ar filmo „Krikštatėvis 3“ aktorių atranką vykdžiusi Aleta Chappelle.
Jau 24-ąjį kartą vykusi prestižinė programa per daugiau nei 20 metų tapo tarptautinės karjeros tramplinu ne vienam talentingam Europos aktoriui.

Žygimantė Elena Jakštaitė

Andriaus Blaževičiaus ilgametražiame filme „Bėgikė“ pagrindinį vaidmenį atlikusios Ž. E. Jakštaitės kandidatūrą „European Shooting Stars“ pasiūlė „European Film Promotion“ narys Lietuvos kino centras. Patekti į šią programą iki šiol buvo pavykę tik vienai Lietuvos atstovei – 2015 m. joje dalyvavo Aistė Diržiūtė, atlikusi vieną iš pagrindinių vaidmenų režisierės Alantės Kavaitės filme „Sangailės vasara“.

Tinklas „European Film Promotion“, įkurtas 1977 m., vienija 37-ias Europos šalis atstovaujančias organizacijas, kurios dirba kartu populiarindamos europietišką kiną ir talentus Europoje bei už jos ribų. „EFP“ organizuoja Europos filmų peržiūras tarptautinių kino festivalių ir mugių metu, teikia paramą jų viešinimui, pristato talentingus Europos kūrėjus ir prodiuserius užsienio rinkoms, organizuoja tinklaveikos renginius.

„European Shooting Stars“ programa, įsteigta 1998 m., yra viena populiariausių tinklo vykdomų veiklų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją