Renginys siekia pakreipti tarptautinę rinką link eksperimentavimo ir mokslinių tyrimų. Paprastai jame dalyvauja apie 200 meno galerijų iš viso pasaulio.

Lapkričio 3 d. mugėje bus pristatytas Ugniaus Gelgudos ir Neringos Černiauskaitės duetas „Pakui Hardware“.

Bendradarbiaudami su „Exile“ galerija Berlyne menininkai pristatys savo laboratorinį projektą. Domėdamiesi paskutinėmis mokslo naujovėmis savo kūryboje jie ieško ryšių tarp materialumo, technologijų ir ekonomikos.

Įkvėpti futuristinės robotų išvaizdos ir uniformų, „Pakui Hardware“ supažindins mugės lankytojus su įdomiomis medžiagomis ir audiniais, taip pat iš jų 3D erdvėje sukurtais gaminiais bei modeliais. Anot menininkų, „aprengti“ arba „įvilkti“ kūnai tarsi sujungia roboto ir žmogaus savybes, sukurdami naują esybę ir pradėdami iki šiol nežinomą rūšį.

Tas pats projektas neseniai buvo publikuotas Romoje leidžiamame šiuolaikinio meno žurnale „CURA“.

„Artissima“ meno mugėje dalyvaus dar dvi galerijos iš Lietuvos. „The Rooster gallery“ pristatys Kristinos Ališauskaitės ir Adomo Danuševičiaus kūrinius, o galerija „Vartai“ eksponuos Vytauto Virzbicko darbus. Italijos Brešos miesto galerija „Apalazzogallery“ į Turiną atveš Jono Meko kūrinių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)