Vaizdo reportažą apie ryškių, stiprių ir provokuojančių darbų kolekcijos kūrėją B. Stankūnienę parengė CNC – Kinijos Nacionalinės naujienų agentūros padalinys „CNC World“.

„Pamišusi geltona“ – trečioji menininkės paroda Didžiojoje Britanijoje. „Pastaruosius trejus metus kurtame cikle autorė sprendžia kasdienius intymius ir jautrius klausimus. Darbuose intensyviais juodos ir geltonos spalvų kontrastais kuriama dramatinė atmosfera. Tapybiniame cikle skleidžiasi aštrių psichologinių išgyvenimų amplitudė – nuo skausmo ir absurdo iki egzistencinio džiaugsmo“, – teigė menotyrininkė Ieva Kuzminskaitė.

Birutės Stankūnienės paroda "Pamišusi geltona"

„Šie darbai yra apie nematomą, neapčiuopiamą grėsmės jausmą. Kartu jie perteikia ryžtą siekti užsibrėžtų tikslų, net jei toks žingsnis atrodo beprotiškas. Juose siekiu įtaigiai perteikti psichologines būsenas, įgalinti žiūrovą kontempliuoti abstraktų kūrinį kaip savo tiesioginę patirtį ir galiausiai atrasti bei išgyventi savo instinktyvias, unikalias reakcijas ir emocijas, kurias iššaukia pats meno kūrinys“, – teigia B. Stankūnienė.

Menininkė B. Stankūnienė gyvena ir kuria Vilniuje. Jos darbai buvo eksponuoti parodose Lietuvoje ir užsienyje daugiau kaip 25 kartus. Birutės darbai buvo atrinkti į „Saatchi Art“ internetinės galerijos kolekcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)