„Žinoma, mus nuodugniai iškratė, pertikrino visus daiktus. Turėjome išklausyti paskaitą, kaip elgtis, kai princas ateis musų pasveikinti. Jokiu būdu netiesti pirmai rankos, tūptelėti atsisveikinat ir panašiai. Tiesa, instruktažu pasinaudoti neteko, nes susitikimas tetruko akimirką. Princas atėjo, skubiai paspaudė visiems rankas ir išnyko kaip dūmas“, - juokėsi lietuvė.

Dainininkė tikino, kad faktas, jog salėje yra karališkos šeimos narys ir būrys turtingiausių bei įtakingiausių Didžiosios Britanijos asmenų, jos niekaip ypatingai nenuteikė. „Man svarbu dainuoti, o publika visa yra gera. Nesvarbu, ar susirinks paprasti žmonės, ar - karališki asmenys. Beje, princas Charlesas, jei lyginsime su tradiciniais Britanijos monarchais, yra pagarsėjęs, kaip pakankamai ekstravagantiškas ir nesilaikantis ypatingų formalumų. Todėl jaudintis dėl koncerto ir trumpo susitikimo su juo nebuvo reikalo“,- sakė Londone studijavusi lietuvė.

Bakingemo rūmuose turėjęs vykti koncertas dėl nežinomų priežasčių buvo perkeltas į Londono „Merchant Taylors“ salę. Už jį surinktos lėšos buvo skirtos princo Charleso globojamam labdaros fondui „Youth Business International“.

Profesionali operos trupė „Diva Opera“ atliko pokylio sceną iš J. Strausso operetes „Šikšnosparnis“. Koncertavo Kiri Te Kanawa ir „Solti Te Kanawa Accademia“ solistai: Mattilda Paulsson, Roberto Ortizas ir lietuvė L. Bendžiūnaitė. Skambėjo G. Donizetti, G. Verdi, R. Strausso, G.F. Handelio arijos, duetai, ansambliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją