Europos kino apdovanojimai, dar vadinami „Europos Oskarais“, yra svarbiausias kino renginys Senajame žemyne. „Jau vien nominacija reiškia didžiulį įvertinimą visai lietuviško kino industrijai“, - džiaugėsi režisierė G. Žickytė.

Filme „Čia aš tik svečias“ („Yo no soy de aquí“) pasakojama apie garbaus amžiaus iš San Sebastiano atvykusią baskę Josebę, kuri gyvena Santjago Čilės senelių namuose. Kiekvieną dieną ji mano, kad tai yra pirmoji jos apsilankymo čia diena ir kaskart tenka suprasti, jog ne.

Iš Krokuvos Lietuvą pasiekusi džiugi žinia - ne vienintelė. Kristinos Sereikaitės operatorinis darbas Lino Mikutos filme „Šaltos ausys“ pelnė festivalio pagrindinį prizą už kinematografiją. Įveikusi didžiulę atranką (pateikta 3322 paraiškų) juosta „Šaltos ausys“ pateko į 56-ojo Krokuvos festivalio konkursinę programą. Čia įvyko tarptautinė kūrinio premjera.

Studijoje „Monoklis“ sukurtas dokumentinis filmas pasakoja istoriją apie du vyrus – tėvą ir kurčnebylį jo sūnų, kurie gyvena vienkiemyje, beveik atskirti nuo civilizacijos. Dalydamiesi tuo pačiu stogu, tomis pačiomis bėdomis ir vargais, vyrai lieka labai tolimi. Jų pasaulėjauta tokia skirtinga, kad visi mėginimai susikalbėti virsta dar vienu konfliktu arba mažų mažiausiai nesusipratimu. Tėvas laiko sūnų nenormaliu nesubrendėliu, o sūnus tėvą – nejautriu chamu. Ar įmanoma patiems artimiausiems žmonėms rasti kelią vienas į kitą?

Krokuvos kino festivalis – vienas seniausių ir svarbiausių kino renginių Lenkijoje ir Europoje. Kasmet jis pristato plačią dokumentinę programą, rengia kino industrijų susitikimus, projektų ir idėjų pristatymus.

Praėjusiais metais Krokuvoje rodyta plati lietuviško kino programa. Filmas „Šaltos ausys“ pratęsė Lietuvos kino kūrėjų ir Krokuvos kino festivalio bendradarbiavimą ir toliau keliauja per tarptautinius festivalius.

Filmo pristatymą festivalyje iš dalies parėmė Lietuvos kino centras. Filmą „Šaltos ausys“ artimiausiu metu galima bus pamatyti ir sostinės „Skalvijos“ kino centro cikle „Lek gervė, lek gervelė“ (birželio 7 ir 14 dienomis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)