„Sparti Lietuvos pažanga Pasaulio dosnumo indekse rodo, kad mūsų šalyje vis labiau formuojasi įpratimas skirti paramą ar dalyvauti savanoriškoje veikloje. Indekso kriterijus šiemet atitinka kone kas trečias šalies gyventojas – 28 procentai, prieš trejus metus jų tebuvo 19 procentų“, – teigia kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius

Panašias teigiamas visuomenės požiūrio ir įpročių kaitos tendencijas rodo ir Lietuvos kultūros tarybos užsakymu atliktas tyrimas „Gyventojų dalyvavimas kultūroje ir pasitenkinimas kultūros paslaugomis“ – žmonių, dalyvavusių mecenatystės, labdaringoje, savanorystės, bendruomeninėje veikloje, dalis didėjo nuo 10,1 proc. 2017 m. iki 20,9 proc. 2020-aisiais.

Kultūros viceministro teigimu, toks pokytis labai svarbus kultūros sričiai, kur yra poreikis diversifikuoti gaunamas lėšas, atgaivinant ir mecenavimo tradiciją. „Todėl tarp mūsų prioritetų – ir privataus rėmimo pritraukimo kompetencijų ugdymas, ir būtinybė naudotis naujais įrankiais bei technologijomis“, – sako V. Gasparavičius, vadovaujantis kultūros ministro sudarytai įsitraukimo į mecenatystę skatinimo darbo grupei.

Darbo grupė analizuoja galimybes šalies gyventojams prisidėti prie kultūros ir medijų rėmimo fondų finansuojamų projektų, skiriant savo gyventojų pajamų mokesčio dalį. Taip pat peržiūrimos Mecenavimo įstatymo nuostatos, siekiant jo realaus efektyvumo, rengiami kiti siūlymai dėl konkrečių veiksmų didinat visuomenės ir verslo įsitraukimą į kultūros mecenatystę bei mažinant kliūtis įsitraukti į kultūros rėmimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)