Susitarimas numato, kad dvišaliai santykiai kultūros ir meno srityse apims keitimąsi meno ir kultūros leidiniais, muziejų ir meno parodomis, bendradarbiavimą muzikos, teatro, operos ir šokio, kultūros paveldo, muziejininkystės, bibliotekininkystės, kinematografijos ir kitose kūrybinių industrijų srityse.

Taip pat bus skatinamas abiejų valstybių radijo ir televizijos organizacijų bendradarbiavimas bei keitimasis programomis, dedamos pastangos, kad abiejose valstybėse būtų saugomos autorių ir gretutinės teisės, skelbia Kultūros ministerija.

Susitarimu taip pat skatinamas Lietuvos ir Pietų Korėjos bendradarbiavimas švietimo, mokslo, jaunimo reikalų ir sporto srityse.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Korėjos Respublikos Vyriausybės susitarimą dėl bendradarbiavimo kultūros, meno, švietimo, mokslo, jaunimo reikalų ir sporto srityse 2021 m. birželio 7 d. Vilniuje pasirašė kultūros ministras Simonas Kairys ir Pietų Korėjos ambasadorė Mira Sun.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją