Penkiasdešimt antrojo „Lėlės“ sezono pradžia ypatinga – ją puošia dvi teatrui ypač malonios sukaktys. Pirmoji – trijų dešimtmečių buvimo ir kūrybos kartu sukaktis, šiemet ištinkanti penkis buvusius bendrakursius, drauge studijavusius aktorystę tuometinėje Valstybinėje konservatorijoje (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija), vadovaujant režisieriams Daliai Tamulevičiūtei, Irenai Bučienei ir Vitalijui Mazūrui.

1979 metais į „Lėlę“ atėjo visas kursas, dešimt aktorių. Šiandien teatre tebedirba ir trisdešimtmetį kartu pasitinka aktoriai Almira Grybauskaitė, Elvyra Piškinaitė, Juozas Marcinkevičius (dabar – teatro vadovas), Vilius Kirkilionis (dabar – teatro vadovo pavaduotojas) ir Algirdas Mikutis (dabar teatre kuriantis kaip režisierius ir dailininkas).

Ta smagia proga rugpjūčio 8 d., 12 val. Elvyra Piškinaitė ir Juozas Marcinkevičius suvaidins vieną iš seniausiai teatro repertuare esančių spektaklių, „Raudonkepurę“, kurią režisavo, scenografiją ir lėles sukūrė Vitalijus Mazūras, muziką – Faustas Latėnas. Šalia daugelio šio spektaklio privalumų paminėtina tai, kad vaikai vilku čia negąsdinami; o jei kuriam vis dėlto pasidaro baisu, vilkas tiesiog sukišamas į komodos stalčių.

Antrąją sezono pradžios dieną, rugpjūčio 9-ąją, laukia išskirtinis spektaklio „Muzikinė dėžutė“ vaidinimas, skirtas antrajai sukakčiai. Šiam dailininkės Julijos Skuratovos spektakliui pagal Nijolės Indriūnaitės pjesę muziką sukūrė „Lėlės“ aktorius ir keleto šio teatro spektaklių kompozitorius Irmantas Jankaitis.

Aktoriaus keturiasdešimtmečio proga rugpjūčio 9 dienos spektaklio muzika bus atliekama gyvai: scenoje matysime ir girdėsime muzikantus, įgrojusius jo fonogramą. Kad didesnis nei įprasta atlikėjų ratas išsitektų scenoje, Mažajai salei sukurta „Muzikinė dėžutė“ tą sekmadienį bus atlikta Didžiojoje salėje.

O nuo rugpjūčio 30 dienos Didžioji salė pradės funkcionuoti visu pajėgumu. Pradžią duos ilgiausiai teatro repertuare esantis Vitalijaus Mazūro spektaklis „Cirkas yra cirkas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją