Tiesa, moksleivius auginantiems tėvams atrasti laiko laisvalaikiui nėra paprasta – nuotolinis ugdymas atima savo liūto dalį. Dabar V. Rašimas prisipažino daugiausia skaitantis penktos klasės matematikos ir lietuvių kalbos vadovėlius.

„Sūnus mokosi, ir kadangi reikia man būti už mokytoją, tai tenka atšviežinti mokslo žinias“, – linksmai kalbėjo jis.
Vytautas Rašimas

Lova, arbata, knyga ir… miegas

Kai vakarinės pasakos vaikams perskaitytos – sunkiose situacijose aktorius visada atsiverčia Neale Donald Walsch „Pokalbiai su Dievu“. Jokio specialaus skaitymo ritualo tikino neturintis – dažniausiai tai atrodo gan rutiniškai.

„Lova, arbata, knyga ir… miegas, o ryte viską kartoju, nes užmiegu ir nieko neatsimenu“, – juokėsi aktorius.
Vytautas Rašimas

Vienas mėgstamiausių rašytojų – vaikų literatūros ir suaugusiems skirtos eseistikos kūrėjas Gendrutis Morkūnas. Jo knygą „Švęsti kosmose ir tvarte“ aktorius priskiria prie neužmirštamų, paliekančių spaudą. Kaip ir to paties autoriaus nevaikišką knygą paaugliams – „Iš nuomščikų gyvenimo“.

Pastaruoju metu lietuviškus spektaklius per internetą kviečia pasižiūrėti ne vienas šalies teatras. Tačiau V. Rašimą galima priskirti tai aktorių grupei, kurie tiki, kad tai ne išeitis – teatrui reikia gyvo kontakto.

„Man nepatinka filmuoti spektakliai. Nes spektaklyje svarbiausia jausmas, o jis persiduoda tik gyvai. Filme kitaip – jis specialiai kuriamas, kad per filmavimą, montažą persiduotų ir mintis, ir jausmas“, – įsitikinęs jis.
Vytautas Rašimas

Paklaustas, kokiuose renginiuose spėjo apsilankyti tarpkarantininiu laikotarpiu, V. Rašimas tikino to padaryti nespėjęs: „Mėginau spėti atlikti visus darbus, kurie buvo sustabdyti ir… pas kitus užbėgti į koncertus, o į spektaklius nespėjau.“

Didelis ekranas – karantino lyg nebūta

Kalbai pasisukus apie muziką paaiškėjo, kad V. Rašimas amerikiečių dainininko Mike Geier pasekėjas, labiau atpažįstamo Big Mike Geier vardu, kurio antrasis aš („Alter ego“) – klouno „Puddles Pity Party“ prototipas iš italų kompozitoriaus Ruggero Leoncavallo operos „Pagliacci“.

Iš lietuviškų atlikėjų V. Rašimui patinka muzikos grupė „Golden Parazyth“, ypač jų daina „At My House“, kartais smagu pasiklausyt liaudies dainas su elektronikos ir beatboxo motyvais jungiančią muzikos grupę „Okata“.
Vytautas Rašimas

Filmą žiūrėti kompiuteryje, anot V. Rašimo, visai smagu – tai ne spektaklį: „ Jį prisijungiu prie didelio ekrano ir karantino lyg nebūta.“

Na, o sėdint priešais ekraną kaip labiausiai užkabinantį dalyką V. Rašimas įvardino britų komikų trupės „Monty Phyton“ darbus.

„Šiuo metu žiūriu viską, ką jie sukūrė. Sakoma, kad nuo epizodo SPAM ir atsirado visiems mus žinomas kompiuterinis terminas“, – įdomų faktą priminė pašnekovas.

Tarp serialų, kuriuos V. Rašimas rekomenduotų pažiūrėti – amerikiečių kriminalinė drama „Better Call Saul“, o norintiems tikrai kažko gero – psichologinis trileris „Silver tongues“ (2011).

Greičiausiai suintriguos ir aktoriaus paminėta iš Čekijos kilusio britų režisieriaus Tomo Stoppardo tragikomedija „Rosenkrantzas ir Guildensternas mirė“ („Rosencrantz & Guildenstern Are Dead“, 1990).

Neria į meną

Dėl karantino uždarytos galerijos sugalvojo naują būdą pritraukti žiūrovų – vis dažniau meno kūrėjų darbų galima išvysti pro langus, prasiplėtė ir lauko parodų erdvės.

„Labai patinka ši idėja eksponuoti naujas parodas galerijose taip, kad pro langus galėtum jas pamatyti iš lauko. Tai aš pasiimu šunį ir dviese neriam į meną“, – kalbėjo aktorius.

Dėl susiklosčiusios situacijos tenka daugiau laiko praleisti namuose, tad daugelis atranda naujų užsiėmimų, ne išimtis ir V. Rašimas.

„Daugiau skaitau vaikams, daugiau skiriu laiko jiems, daugiau laiko šeimai. Ir... teko padaryti visus atidėtus namų ūkio darbus. Supratau, kad man tai patinka, štai pats sumeistravau virtuvės stalčiui įrankių dėklą“, – pasigyrė atradimais aktorius.

Po karantino V. Rašimas norėtų su visa šeima apkeliauti Lietuvą. Ir labai laukia kada vėl galės koncertuoti, vaidinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)