„Žinoma, tikėjomės didelio susidomėjimo naujausiu Kristinos Sabaliauskaitės romanu, tačiau vis tiek labai maloniai džiugina toks skaitytojų aktyvumas ir noras užsisakyti savąją kopiją iš anksto. Knygai net neiškeliavus iš spaustuvės į knygynus, jau suplanavome ir pirmosios laidos pakartojimą. Kolekcininkai, norintys namų bibliotekoje turėti pirmąjį romano leidimą, dar gali suskubti užsisakyti knygą elektroninėse parduotuvėse“, – pranešime žiniasklaidai komentuoja leidyklos „Baltos lankos“ direktorė Kotryna Žukaitė.

Paskelbus apie romano išankstinę prekybą, rašytoją ir leidyklą užtvindė šimtai skaitytojų elektroninių laiškų, prašančių autografų, vos tik pasirodys knyga, ir klausiančių, ar galima įsigyti knygą anksčiau skaitytojų artimųjų gimtadienių, ar kitų švenčių proga.

Kristina Sabaliauskaitė labai dėkoja už tokį šiltą susidomėjimą ir nuoširdžiai prašo suprasti, kad fiziškai neįmanoma atsakyti į tokį kiekį skaitytojų laiškų, nekalbant jau apie galimybę kiekvienam pasirašyti individualiai pateiktą egzempliorių. Todėl visus skaitytojus leidykla būtinai informuos ir kvies į organizuojamus susitikimus ir autografų dalijimus, – kviečiame sekti „Baltų lankų“ naujienas“, – sako K. Žukaitė.

Romanas „Petro imperatorė“ – tai pasakojimas apie Rytų ir Vakarų kultūrų, mentalitetų sandūrą vienoje toksiškoje santuokoje. Apie laiką ir prievartą. Apie psichologinę ir alkoholinę priklausomybę, skilusias ir save perkuriančias asmenybes, griaunantį karą ir nemarų grožį gimdančias svajones.

Ankstesni Kristinos Sabaliauskaitės kūriniai – tetralogija „Silva rerum“ (2008–2016) – sulaukė didelio skaitytojų dėmesio, pakartotinių leidimų ir kritikų pripažinimo. Latvijoje 2014 m. „Silva rerum“ romanai buvo išrinkti į visų laikų latvių mėgstamiausių knygų šimtuką. Lenkijoje 2016 m. pirmasis „Silva rerum“ romanas pateko į prestižinės Vidurio Europos literatūros premijos „Angelus“ finalą. 2018 m. „Silva rerum II“ pateko į Metų knygos rinkimų finalą (istorinio romano kategorija).

Lietuvės kūrybos novatoriškumą pripažino ir premijos „MAN Booker International“ 2018 m. laureatė Olga Tokarczuk, pasak kurios, „Kristina Sabaliauskaitė priklauso prie stipriausių ir išraiškingiausių istorinio romano balsų“.

Lietuvoje „Silva rerum“ ciklo romanai pelnė tokius literatūros įvertinimus kaip Jurgos Ivanauskaitės premija (2008), Metų knyga (2009, 2011), Liudo Dovydėno premija (2015). Autorė 2011 m. apdovanota Šv. Kristoforo statulėle už Vilniaus atspindžius literatūroje. Lietuvos skaitytojai, 2018 m. rinkdami 100 šimtmečio knygų, tetralogijai skyrė trečią vietą.

2012 m. taip pat pasirodė Kristinos Sabaliauskaitės apsakymų rinkinys – bestseleris „Danielius Dalba & kitos istorijos“. 2015 m. trys šio rinkinio apsakymai buvo išleisti angliškai knyga „Vilnius. Wilno. Vilna. Three Short Stories“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją