Pirmieji naujosios muziejaus vadovės tikslai suburti profesionalių bendraminčių komandą, išgryninti veiklos koncepciją, pradėti formuoti muziejaus kolekciją, ruoštis pirmajai ekspozicijai.

Pasak pačios muziejaus vadovės, kuri darbą pradės rugpjūčio 24-ąją, dabar pirmiausia laukia daug įdomių pasimatymų su žmonėmis, kurie yra potencialūs būsimos muziejaus komandos nariai.

Iki šiol Vilniuje nebuvo miesto muziejaus, o Vilniuje veikiančiuose muziejuose nėra specialiai parengtų Vilniaus miesto istorijai ir kultūrai skirtų ekspozicijų.

Nusprendusi, kad ši situacija keistina, prieš dvejus metus su prof. Marija Drėmaite ir dr. Karoliu Kučiausku R. Antanavičiūtė parengė Vilniaus miesto muziejaus tyrimų centro galimybių studiją, kurią po to pristatinėjant idėja natūraliai virto kūnu Vilniaus miesto savivaldybės Taryba pritarė muziejaus kūrimo idėjai, o netrukus tam skirtos ir patalpos.

Vilniaus miesto muziejus penkeriems metams kuriasi Vokiečių gatvėje, o po penkerių metų turėtų persikelti į nuolatines patalpas Vilniaus centre.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)