„Su dideliu malonumu noriu įteikti premiją už asmenybės žymę, palinkėti didelės sėkmės, užsispyrimo ir tikėjimo savimi. Tikrai dar laukia turbūt ne viena ateityje“, – sakė Gitanas Nausėda.

„Kaip matėte, prezidentas apdovanojo V. Kuodytę, jie turėjo pusvalandžio labai įdomų, turiningą pokalbį prie kavos ir arbatos puodelio. Pokalbis sukosi apie teatrą, jie apsikeitė asmeninėmis nuomonėmis apie aktyviai dirbančius Lietuvoje režisierius, kurie yra perspektyvūs ir kurių yra įdomiausi darbai“, – po apdovanojimo įteikimo surengtoje spaudos konferencijoje sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Jis taip pridūrė, kad laureatė papasakojo prezidentui apie neseniai įkurtą Lietuvos aktorių gildiją: „Artimiausiu metu galėtų įvykti toks susitikimas, savotiška teatro darbuotojų profsąjunga galėtų susitikti ir aptarti įvykius“.

V. Kuodytė prezidentui įteikė dovaną – kompaktinę plokštelę su jos tėvo Edmundo Kuodžio ir Jono Girijoto įrašytais kūriniais.

Primename, kad, pasak prezidentūros, V. Kuodytė į ceremoniją nebuvo įleista dėl „administracinės klaidos“.

Dėl šio įvykio atsiprašė ir prezidentas, ir jo patarėja, ir Kultūros ministerija. Tos pačios dienos vakarą kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas bei prezidento patarėja Sonata Šulcė nuvyko atsiprašyti V. Kuodytės į spektaklį Valstybiniame jaunimo teatre.

V. Kuodytė po šio įvykio neoficialiai buvo susitikusi su G. Nausėda šeštadienį vykusiame koncerte Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, kur nuotraukose buvo užfiksuotas jų pokalbis.

A. Bubnelis teigė, kad prezidentūra atliko vidinę analizę, kodėl įvyko tokia klaida: „Analizės metu konstatuota, kad įvyko žmogiškoji klaida, dėl kurios ši puiki šventė buvo kiek sugadinta. Nėra vieno konkretaus žmogaus, į kurį būtų galima besti pirštu. Prezidentūra žiūri kaip į sisteminę klaidą, daugelį dalykų jau pakoregavo, daugelis priežasčių jau pašalintos“.

Jis aiškino, kad nors problemos esmė buvo ta, pagrindinis organizatorius buvo Kultūros ministerija, o renginys vyko prezidentūroje, prezidentūra, prisiimanti šeimininko rolę, irgi prisiima atsakomybę. „Gavome pamoką, kad turime didesnį dėmesį skirti svečių sąrašui, patikrinimui antrą, jei reikia ir trečią kartą. Gera pamoka, kurią mes išmokome“, – tikino A. Bubnelis.

Paklaustas apie V. Kuodytės pastabas dėl to, kad atsiprašyti į teatrą atvykusi prezidento patarėja Sonata Šulcė ją tujino, A. Bubnelis sakė, kad taip įvyko dėl per didelių emocijų. „Akivaizdu, kad nebuvo jokio noro, jokios intencijos įžeisti tą žmogų. Tai galėjo būti emocijų paveiktas pokalbis, kuris galėjo būti taip suprastas, bet tikrai niekas nenorėjo įžeisti laureato“, – sakė jis.

Pati V. Kuodytė žiniasklaidai daugiau komentuoti atsisakė.

Didžiausias Lietuvos kultūrinis įvertinimas V. Kuodytei skirtas už asmenybės žymę šiuolaikiniame teatre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)