"Šių metų programa – didžiausia, kokią esame turėję, tad kiekvienas tikrai ras sau įdomų renginį. Šiais metais akcentuojame europietiškumą ir šalių bendradarbiavimą, tad kviečiame beklaidžiojant po miestą užsukti į užsienio menininkų renginius – britės Kathy Hinde "Piano Migrations", prancūzų instaliaciją "Purple Rain", iš Ispanijos atvyksta linksmoji gatvės klounada, išskirtinį pasirodymą "Karmen" pristatys gruzinų šokio teatras, daugybę projektų šiemet siūlys ir užsienio šalių ambasados bei institutai", – teigė "Kultūros nakties" iniciatorė Daina Urbanavičienė.

Šventaragio slėnyje įsikurs "Šeimų erdvė", kur vaikų lauks "Teatriuko" sekama "Pasaka", "Gydytojų klounų" spektaklis apie meilę, daugybė žaidimų su "Žaislų muziejumi", piešiniai ant veido ir kitos pramogos.

Įspūdingą programą festivalio lankytojams parengė "Menų spaustuvė", "Kino pavasaris" pakvies į "Kiną ant žolės" pievoje prie Baltojo tilto, Lukiškių aikštėje vyks jau tradiciniu tapęs Petro Geniušo fortepijoninės muzikos koncertas, vienai nakčiai atgysiančioje Rotondoje koncertą surengs Domantas Razauskas.

Į projektą įsitraukė ir daugybė švietimo įstaigų, jų studentai aktyviai rengia parodas, šviesos instaliacijas ir kitus projektus. Nakties metu veiks ir daugybė Vilniaus muziejų ir galerijų, du kartus bus parodytas lietuvių ir užsienio menininkų bendras projektas "Smėlio laikrodžiai", jau spėjęs sulaukti dėmesio kitose šalyse, teigia organizatoriai.

Vienos nakties kultūros ir meno festivalis "Kultūros naktis" Vilniuje rengiamas jau nuo 2007 metų.

Pirmininkauti ES Tarybai Lietuva pradės nuo liepos 1-osios.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)