Aukščiausią ministerijos apdovanojimą N. Češkevičiūtei antradienį įteikė kultūros viceministras Romas Jarockis, pranešė ministerija.

Ji apdovanota už įvairiapusę profesinę ir visuomeninę veiklą, už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

„Neringa Češkevičiūtė – didelę profesinę patirtį sukaupusi archyvarė, istorikė, ji savo žiniomis nuoširdžiai dalijasi su Lietuvos ir užsienio kolegomis, Vilniaus universiteto ir Lietuvos edukologijos universiteto Istorijos fakultetų studentais. Jos profesinė ir visuomeninė veikla įkvepia aktyviai domėtis istorija“, – įteikdamas apdovanojimą sakė R. Jarockis.

1982 metais baigusi Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą, N. Češkevičiūtė pradėjo dirbti Lietuvos valstybės istorijos archyve antros kategorijos archyviste. 1990 metais jis buvo paskirta šio archyvo Dokumentų panaudojimo ir publikacijų skyriaus vedėja, 1993–2012 metais vadovavo Rusijos imperijos įstaigų dokumentų skyriui, nuo 2012 metų vadovauja Informacijos ir sklaidos skyriui.

Archyvarė yra parengusi per pusšimtį publikacijų apie Lietuvos valstybės istorijos archyve saugomus unikalius dokumentus, archyvaro profesijos svarbą šiuolaikinėje visuomenėje, genealoginės paieškos kelius ir klystkelius.

Nuo 2009 metų N. Češkevičiūtė yra išrinkta Archyvarų asociacijos valdybos pirmininke. Ji taip pat yra Lietuvos genealogijos ir heraldikos draugijos garbės narė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)