Kultūros ministerijos premijomis apdovanotas Gytis Vaškelis -
Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Leidybos centro vadovas, apdovanotas Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui.

Džeinara Kaunaitė - Klaipėdos universiteto bibliotekos Informacinių paslaugų skyriaus vedėja, apdovanota premija už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą bibliotekose.

Edgaras Pilypaitis - Gelgaudiškio kultūros centro direktorius, apdovanotas premija už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose.

Janina Bikinienė - tautosakos pateikėja, apdovanota premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą.

Dalia Antanina Rastenienė - žurnalo "Liaudies kultūra“ redaktorė, apdovanota premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą.

Kazimieras Kalibatas - folkloristas, apdovanotas premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą.

Virginija Šiukščienė - Šiaulių "Aušros“ muziejaus direktoriaus pavaduotoja, apdovanota premija už muziejininkystės ir muziejų vertybių restauravimo darbus.

Bronislava Kunkulienė - Lietuvos dailės muziejaus Prano Gudyno restauravimo centro Keramikos, skulptūros restauravimo dirbtuvių ekspertė, apdovanota premija už muziejininkystės ir muziejų vertybių restauravimo darbus. Kornelijus Platelis, Monika Krikštopaitytė ir Mindaugas Nastaravičius - apdovanoti premija už publicistinius kūrinius.

Arūnas Baltėnas – fotomenininkas, apdovanotas Balio Buračo fotografijos meno premija. Indrė Valantinaitė - poetė ir žurnalistė, apdovanota premija už tautinę toleranciją.

Premija už geriausiai parengtus ir vykdytus vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus: Kultūros įstaiga – viešoji įstaiga "Skalvijos“ kino centras.

Jaunojo menininko metų debiuto premija apdovanota aktorė Virginija Kuklytė. Jaunojo kūrėjo premijomis apdovanoti kompozitorius Mykolas Natalevičius, vizualaus meno kūrėjas Liudvikas Buklys, aktorius Darius Petrovskis.

Kultūros ministerijos premijų įteikimo iškilmėse taip pat įteikti trys Muziejų metų diplomai: Rokiškio krašto muziejui, išrinktam 2012 metais Metų muziejumi Kultūros ministerijos ir naujienų portalo DELFI organizuotuose Metų muziejaus rinkimuose. Šiaulių "Aušros” muziejui (Ch.Frenkelio vilai), pelniusiam 2012 metais II vietą
Kultūros ministerijos ir naujienų portalo DELFI organizuotuose Metų muziejaus rinkimuose. Europos centro muziejui "Europos parkas”, pelniusiam 2012 metais III vietą Kultūros ministerijos ir naujienų portalo DELFI organizuotuose Metų muziejaus rinkimuose.

Apdovanojimų akimirkos - DELFI nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)