Pasak Kultūros ministerijos pranešimo, priimamos paraiškos iš dalies finansuoti vaidybinio pilnametražio, vaidybinio trumpametražio, dokumentinio pilnametražio, dokumentinio trumpametražio, animacinio pilnametražio, animacinio trumpametražio filmų gamybos projektus, taip pat filmo tęstinės gamybos, filmo parengiamųjų darbų bei kino sklaidos projektus.

Pasak KM Profesionalaus meno skyriaus vyriausiosios specialistės Irmos Pužauskaitės, kol kas nėra aišku, kiek pinigų bus paskirstyta kino kūriniams, nes dar nepatvirtintas kitų metų biudžetas.

"Biudžetas šiuo metu svarstomas Seime, o konkursą mes paskelbėme anksčiau, kadangi paraiškų apdorojimo laikas užtrunka iki dviejų mėnesių. Dėl to ir anksčiau paskelbėme konkursą, o finansavimas paaiškėja apie sausio mėnesį", - BNS sakė KM atstovė.

Paraiškos turi būti siunčiamos paštu arba pristatomos į ministeriją iki lapkričio 21 dienos. Po to bus tikrinama, ar jos atitinka techninius kriterijus, pateikiama analizuoti Kino tarybos nariams. Po to sprendžiama, kuriems projektams skirti lėšų.

I.Pužauskaitė taip pat atkreipė dėmesį, kad iš šių lėšų finansuojami ir tęstiniai projektai, jiems dažnai yra teikiama pirmenybė.

"Kaip ir yra neoficialus įsipareigojimas. Aišku, jei jie nevykdytų sąlygų ar jų paraiška neatitiktų reikalavimų, jie nepraeitų bendro konkurso, tačiau dažniausiai prioritetas yra tęstiniams projektams, filmams, kurie jau yra išėję į gamybą, į kuriuos valstybės jau yra investavusi", - sakė ministerijos atstovė.

Pernai iš viso valstybės finansinės paramos prašė 94 kino projektai.