„Mūsų pirmame gyvame renginyje buvo apie 50 žmonių, o tai, kas šiandien įvyko, yra stebuklinga ir to bus neįmanoma pamiršti. Tokio gausaus Jūsų rato „Tamstoje“ – nesitikėjome. Pirmiausia tai ačiū, kad pasirinkote šį vakarą praleisti kartu su mumis. Patikėkit, mums tai labai daug reiškia, be Jūsų tai nevyktų. Neabejotinai, mums – tai vienas svarbiausių vakarų per visus penkerius metus. Tikrai galėjome ne kartą sustoti, nebetęsti, rasti tūkstančius motyvų veiklą mesti. Neslėpsime, buvo ir tokių minčių, bet tikriausiai juodų etapų kūryboje neišvengsi… Ačiū tiems, kurie mumis besąlygiškai tiki ir lydi kiekviename žingsnyje. Jūsų žodžiai ir akys padėjo tikėti tolimesne kūryba“, – didelio džiaugsmo susirinkusiems sekėjams neslėpė kultūrinio tinklaraščio kūrėja Kornelija Anelauskaitė.

Laidos kūrėjai atskleidžia, kad dėl pasirinktų „Apie ką tylite“ laidos pašnekovų nebuvo kilusių abejonių, visam „ANE“ projektui abi grupės, tiek BA., tiek „Kamanių šilelis“, yra svarbios ir paliečiančios emociškai. Benas Aleksandravičius-BA. ir Kamilė Gudmonaitė iš „Kamanių šilelis“ yra ryškios grupės Lietuvos muzikinėje rinkoje, tai asmenybės, išsiskiriančios laisvu požiūriu ir kryptinga menine raiška. „ANE“ sveikino ne tik B. Aleksandravičius ir K. Gudmonaitė, gimtadienio šventę „Tamstoje“ pratęsė ir šokių aikštelę sukūrė broliai Šarukas ir Mantas Joneikiai iš grupės „Garbanotas“.

Abiem grupėms gyvos muzikos klubas „Tamsta“ svarbi ir sentimentali vieta. „Tamsta svarbi vieta. Čia prieš dešimt metų su grupe „BA.“ lipau ant scenos „Garažo“ konkurse, čia turėjome albumo pristatymo turo „Rasti / pasiklysti“ sold out‘inį koncertą. Dėl to, kad po tiek laiko galiu sėdėti čia, ant tos pačios scenos ir šnekėti apie „BA.“ grupės karjerą, man yra svarbu. Dar kartelį ačiū visiems, čia taip gausiai susirinkusiems“, – kalbėjo Benas Aleksandravičius. Kamilė taip pat paatviravo, kad „Tamstoje“ su „Kamanių šileliu“ yra turėjusi labai įsimintinų koncertų, kurie ilgai išliko atmintyje. Po atviro, jautraus ir jaukaus pokalbio, su penkeriais gyvavimo metais Kamilė Gudmonaitė šiltai sudainavo „Su gimimo diena“ ir nuoširdžiai pasveikino kultūrinį tinklaraštį su gimtadieniu.

Po renginio iš žmonių, kultūrinio tinklaraščio komanda sulaukė širdį liečiančių atsiliepimų: „Ačiū, kad darote tokius renginius, buvo labai jautriai ir šiltai praleistas laikas“; „Tik vienam pokalbiui turėjome laiko, bet buvo verta iki plaukų galiukų“; „Buvau šiandienos renginyje, labai patiko, jautėsi didžiulė šiluma ir užsidegimas iš jūsų pusės“; „Ačiū už jaukų renginį, labai geri pašnekovai, itin subtiliai išpuošta scena“.

„ANE“ gimtadienį ir „Apie ką tylite“ laidą visapusiškai išpildyti padėjo komanda, prie renginio dirbo 15 žmonių: vaizdo operatoriai – Jaunius Sarapinas, Gvidas Bindokas, Justina Ogurkis, scenografija – Sidas Martinavičius, šviesų dizainas – Mykolas Olšauskas, garso režisierius – Vitas Račyla, renginio organizatorės – Kornelija Anelauskaitė, Gerda Berentaitė, vadybininkė – Žyginta Juškutė, gėlių dekoras – Neda Šeštokaitė, vizažas – Gabija Vyšniauskaitė. Renginio draugai: Vilniaus mažasis teatras, Scuare-Production House, Smells like spells, Saldainiai „Rūta“, Gėlių studija „Pink Ocean flowers“, Lights&Letters.

Trumpai apie „ANE“

„ANE“ – tai kultūrinis tinklaraštis, kuris nuo 2018 m. „Instagram“ platformoje dalinasi įkvepiančiomis asmenybėmis, muzikos, kino, teatro atradimais. 2020 m. buvo pradėta kurti kultūrinė laida „Apie ką tylite“. Kultūrinio tinklaraščio penkerių metų veikloje arti 200 aprašytų kultūrinių reiškinių, išleistos aštuonios „Apie ką tylite“ laidos (svečiai: atlikėja Gabrielė Vilkickytė, dizaineris Giedrius Paulauskas, muzikantė Alina Orlova, aktorius Martynas Nedzinskas, muzikantė Monika Liu, Vytautas Leistrumas (grupė „Solo Ansamblis“), Šarukas Joneikis (grupė „Garbanotas“), Domantas Starkauskas (grupė „Abudu“), ANE knyga, suburta sekėjų bendruomenė ir įgytas pasitikėjimas kuriamu kultūriniu turiniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją