Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, „Europe for Festivals, Festivals for Europe“ (EFFE) – tai Europos Sąjungos remiamas Europos festivalių asociacijos (EFA) projektas. EFA su partneriais visoje Europoje siekia suburti Senojo žemyno festivalius ir pristatyti turtingą Europos festivalių kultūrą visam pasauliui.

Pirmasis „EFFE Label“ projektas bei jo surengti apdovanojimai vyko 2015–2016 metais. O šiais metais iniciatyva subūrė 715 festivalių iš 39 šalių. Gegužės 4 d. Vysbadene (Vokietija) tarptautinės komisijos pirmininkas seras Jonathanas Millsas paskelbęs rezultatus, priminė bendradarbiavimo svarbą kultūrai, menininkams, publikai ir džiaugėsi, jog EFFE Label festivaliai tapo „stiprios tarptautinės bendruomenės dalimi“.

Kristupo vasaros festivalį komisija įvertino „už europinę dvasią, kurią sukuria puikus valdymas, įdomi programa, puoselėjamos vertybės bei netikėti bendradarbiavimai. Didžiausia šio festivalio stiprybė – atvirumas savo auditorijai bei sėkmingas naujovių diegimas.“

Patekęs greta stipriausiųjų, Kristupo vasaros festivalis šiais metais taps EFFE tarptautinės žiniasklaidos kampanijos dalimi, kviesdamas ne tik į intriguojančius pasirodymus, bet ir garsindamas Lietuvos vardą visame pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)