Pasak rašytojos K. Sabaliauskaitės, šių metų temos pasirinkimą nulėmė pastarųjų mėnesių aktualijos – drastiški laisvės apribojimai, su kuriais teko susidurti kiekvienam.

„Šiemet visi susidūrėme su lig tol nepatirtais laisvės apribojimais, primenančiais baisiausias diktatūras: draudimais keliauti ir laisvai judėti, matytis su artimais žmonėmis ir draugais. Iš mūsų buvo atimta ir tai, kas netgi niūriausios nelaisvės laikais vis dėl to buvo prieinama paguoda, – malda bažnyčioje, betarpiškos meno patirtys: teatrų spektakliai ir muzikos koncertai, meno parodos, šokis dviese ar grupėje. Neturėjome galimybės pažaisti krepšinio, futbolo ar teniso prasiblaškymui. Buvo uždrausta netgi susirinkti draugų ar giminės virtuvėje prie bendro stalo, atšvęsti gimtadienius, priglusti prie močiutės ar senelio – tokią galimybę žmonės turėdavo net karų metu“, – sako rašytoja.

K. Sabaliauskaitė visus, apsisprendusius dalyvauti konkurse ragina drąsiai ir atvirai aprašyti savo mintis ir patirtis.

„Pernai, atrodo pranašiškai, kvietėme be užuolankų pasisakyti tema apie „gyvenimą online“. O šiemet siūlome apmąstyti, ką jums reiškė šie apribojimai, ką supratote apie savo asmeninę laisvę. Gal suvokėte jos vertę, gal supratote, jog už ją reikia kovoti ir kasdieną, nes kitaip įvesti apribojimai gali likti ilgam? Gal jus siutino, kaip neteisingai varžoma kitų žmonių laisvė, o gal visa tai jūsų pernelyg nepaveikė ir netgi atradote naujų galimybių? Iki pat rudens lauksime jūsų drąsių, atvirų ir nenuglaistytų rašinių“, – prie konkurso prisijungti kviečia K. Sabaliauskaitė.

Konkursui atsiųstus rašinius vertins pati rašytoja kartu su leidyklos „Baltos lankos“ atstovais. Visas konkurso sąlygas, terminus bei detales rasite interneto svetainėje baltoslankos.lt

I vietos nugalėtojas bus apdovanotas rašytojos K. Sabaliauskaitės išskirtine dovana.

II ir III vietų nugalėtojams prizus įteiks leidykla „Baltos lankos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)