Klausytojai turės išskirtinę galimybę išgirsti lietuviškąją G. Gelgoto koncerto smuikui premjerą, rašoma pranešime žiniasklaidai. Didžiulės sėkmės kūrinys sulaukė pasaulinės premjeros „Kissinger Sommer“ festivalyje Vokietijoje metu, kur kūrinį atliko „Baltic Sea Philharmonic“ orkestras, diriguojamas estų maestro Kristjan Järvi, bei šveicarų smuikininko David Nebel.

Vokiečių muzikos kritikai rašė: „Itin ryškios muzikinės spalvos, jų idilė suteikė įspūdį, tarytum kompozitorius „išgirdo“ pačią gamtą“. Kovo 16d. Vilniuje koncertą smuikui atliks maištingasis ir ekstravagantiškasis jaunosios kartos virtuozas Roman Kim, garsėjantis savo žadą atimančia smuiko technika. Smuikininkas R. Kim ne tik aktyviai koncertuoja visame pasaulyje, bet ir pats kuria muziką bei įspūdingas įvairių kūrinių aranžuotes solo smuikui, savo inovacijomis nuolat plečiantis instrumento technikos ribas, o jo įrašai Youtube kanale susilaukia tūkstančių peržiūrų.

Kartu su solistu koncertą smuikui atliks ir Lietuvos Nacionalinis simfoninis orkestras, kuriam diriguos pats kūrinio autorius, kompozitorius G. Gelgotas, vis dažniau matomas prie didelės sudėties kolektyvų dirigento pulto.

Antroje koncerto dalyje nuskambės vienas populiariausių šiuolaikinių kūrinių – britų kompozitoriaus Max Richter „Vivaldi Recomposed“, kurį atliks Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO bei Lietuvos Nacionalinio simfoninio orkestro stygininkai. Būtent šis kūrinys jau tapo savotiška NIKO vizitine kortele ir publikos pamilta neatsiejama jų repertuaro dalimi. Klausytojai atpažins legendinius A. Vivaldi „Metų laikus“, pateiktus naujai, pakerėsiančius savo virtuozika bei nuostabiomis melodijomis.

M. Richter kūrinyje solo partijas atliks Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO artistai.

NIKO – tai styginių instrumentų kolektyvas, kritikų neretai vadinamas „roko žvaigždžių atitikmeniu klasikinėje muzikoje“. Kompozitoriaus ir dirigento Gedimino Gelgoto įkurtas ansamblis integruoja į savo pasirodymus aukščiausio lygio styginių instrumentų meistriškumą bei minimalistinius vizualinius scenos efektus. NIKO pasirodo ne tik pagrindinėse Lietuvos ir užsienio filharmonijose ar šiuolaikinio meno centruose, bet ir netradicinėse erdvėse, nuolat reprezentuoja modernią Lietuvos kultūrą svarbių diplomatinių misijų užsienyje metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)