F. Latėnas sulaukė įvertinimo už muziką, sukurtą Eimunto Nekrošiaus, Rimo Tumino ir Olego Tabakovo vardo teatro spektakliams. Menininkas bus apdovanotas specialiu ženklu su Maskvos akademinio dailės teatro „Žuvėdros“ atvaizdu ir Konstantino Stanislavskio faksimile, diplomu bei pinigine premija.

Kartu su kompozitoriumi F. Latėnu šįmet Stanislavskio premija bus apdovanoti aktoriai Michailas Filipovas, Agripina Steklova, Aleksandras Kuzinas, režisierius Viktoras Ryžakovas, prancūzų teatro legenda režisierė Ariane Mnouchkine ir kiti. Be to, tarp keturių geriausių šių metų pastatymų pateko ir režisieriaus Mindaugo Karbauskio režisuoti Th. Manno „Budenbrokai“.

Stanislavskio premiją 1994 m. pradėjo teikti to paties pavadinimo fondas. Nuo to laiko apdovanojimas kasmet skiriamas už ypatingą indėlį į teatro meno raidą. Lig šiol šiuo prestižiniu prizu apdovanota daugiau nei 100 Rusijos ir užsienio teatro menininkų ir tyrėjų.

Kompozitoriaus F. Latėno sukurtą garso takelį bus galima išgirsti ir gruodžio 9, 16 ir 27 d. įvyksiančioje naujausioje Vilniaus mažojo teatro premjeroje – spektaklyje „Motina (Vasa Železnova)“, kurį pagal Maksimo Gorkio pjesę stato režisierius Kirilas Glušajevas, o pagrindinį vaidmenį kuria aktorė Eglė Gabrėnaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją