„Nors šios knygos parašytos lengvu stiliumi, jas paprasta skaityti, bet knygų herojų gyvenimas nėra rožėmis klotas – jie patiria įvairių iššūkių ir sunkumų. Būtent todėl skaitytojui gali būti labai įdomu ir vietomis lengva tapatintis su savo gyvenimu“, – pasakojo L. Buividavičiūtė.

Prieš pradėdama rašytojos karjerą, britė Fiona Valpy dirbo reklamos ir viešųjų ryšių srityse. Dabar autorės bibliografijoje – šešios knygos, o romanas „Prisiminimų jūra“ išverstas į 15 užsienio kalbų.

„Prisiminimų jūra“ – paprastai, nuoširdžiai ir jautriai parašyta istorija apie netikėtus likimo posūkius, kiekvieno gyvenime pasitaikančias klaidas, gebėjimą atleisti ir branginti. Tai šiltas ir jaudinantis pasakojimas apie tikrąsias vertybes, tyrumą, grožį ir meilę.

Kai po ilgo nesimatymo Kendra aplanko savo silpstančią senelę Elą, toji turi tik vieną prašymą: kad anūkė užrašytų jos gyvenimo istoriją. Močiutės prisiminimai Kendrą nukelia į Antrojo pasaulinio karo išvakares, į nuostabaus grožio Prancūzijos salą, kurioje septyniolikmetės Elos gyvenimas pasikeitė visiems laikams.

Prisiminimų jūra

1937-ieji. Iš ūkanotosios Anglijos atvykusi į pasakišką Rė salą, Ela susipažįsta su žaviu vaikinu Kristofu. Pajutę abipusę simpatiją, jaunuoliai dienas leidžia mėgaudamiesi saule, jūra ir vienas kitu. Deja, netrukus prasidėsiantis karas palies ir jų likimus.

Klausydamasi Elos pasakojimo, Kendra mąsto ir apie savo gyvenimą, kuriame netrūksta iššūkių: sūnus turi autizmo sindromą, o sutuoktinis neseniai prarado darbą. Klausydama kvapą gniaužiančios istorijos, Kendra semiasi stiprybės iš močiutės prisiminimų, kuriuose pamažu ryškėja visa nugalinti atminties, meilės ir antro gyvenimo šanso jėga.

„Slapti mano tėčio receptai“Jacky Durand, žurnalisto, rašančio kulinarijos temomis, pirmasis romanas, kuriame jis pasakoja apie meilę virėjo amatui, vaikystę be motinos, tėvo ir sūnaus ryšį, šeimos tradicijos perdavimą iš kartos į kartą, apie mokėjimą dalintis.

Slapti mano tėčio receptai

Tai nuostabus portretas virtuvės šefo, kuriam gaminti maistą yra ne tik darbas, bet ir kasdienis malonumas, menas įveikti sunkumus. Tai šeimos paveldo ir paslapčių istorija, o poetiškas, kvapų ir tikrų jausmų prisodrintas pasakojimas – tarsi gardus patiekalas skaitytojui.

Gabri Rodenas romanas „Močiutė, kuri apkeliavo pasaulį dviračiu“ – pasakojimas apie kasdienių dalykų magiją. Knyga, kuri padės vėl patikėti meilės galia keisti pasaulį. Ši graži ir šviesi istorija — tai kvietimas iš naujo atrasti ir patirti gyvenimo džiaugsmą. Atsisakyti viso to, kas daro mus nelaimingus, kelia nuobodulį, ir imtis ko nors naujo, įdomaus ir netikėto. Išvysti pasaulį tokį, koks jis yra iš tikrųjų, kaip kadaise vaikystėje, kai viskas atrodė nauja ir nepaprasta. Jaudinanti kelionė į žmogaus sielos gelmes su miela pakeleive.

Močiutė, kuri apkeliavo pasaulį dviračiu

Beraštė, bet išmintinga devyniasdešimtmetė senutė donja Maru gyvena nedideliame Meksikos miestelyje, kepa pyragėlius ir dalija juos našlaičių namų vaikams. Tačiau ramų jos gyvenimą netikėtai sudrumsčia žinia apie sūnaus mirtį.

Paaiškėja, kad Verakruse gyvena donjos Maru anūkas, apie kurį ji iki tol nežinojo. Donja Maru nusprendžia sėsti ant savo seno dviračio ir važiuoti jo ieškoti. Keistoje kelionėje po Meksiką ji sutiks daug skirtingo likimo žmonių, su kuriais kalbėsis apie gyvenimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)