„Motinystės kelias“ – absoliučiai kitokia knyga. Tai knyga mamoms, apie mamas, moterims, apie moteris. Centrinė figūra čia ne vaikas, o mama. Moteris. Jos vidinis pasaulis, emocijos, moteriškumas, jos kelias į motinystę.

Knygos pavadinimas sufleruoja, kad ji galėtų būti įdomi visoms moterims ir net vyrams (kai kurie knygos skyriai itin aktualūs vyrams). Šioje knygoje kalbama apie moteriškumą, iš kurio ir gimsta motiniškumas. Joje nemažai filosofinio, netgi mitologinio požiūrio – jeigu jums įdomu, kaip augo, gimdė ir vaikus augino mūsų protėviai, šioje knygoje rasite tikrai nemažai įdomios informacijos apie tai. Knyga parašyta aiškiai, lengvu stiliumi, yra patogiai struktūruota. Autorė lyg vedasi moterį už rankos ir padeda praverti duris į tam tikrų įvykių ir dėl jų kylančių emocijų vidų.

Knyga "Motinystės kelias", Alma Littera

Kaip ir minėjau, knyga daug kalba apie moterį, mamą. Čia analizuojami moters jausmai, jos virsmas mama, jos kelias – su visais įmanomais trukdžiais ir problemomis. Pati autorė kelia klausimą, kodėl gi motinystė iki šiol tiek mažai tyrinėta? Matyt, todėl, kad tai suprantama kaip toks natūralus dalykas, apie kurį net neverta kalbėti. Bet ar tikrai?

Šiais laikais mamos yra tiek užsiėmusios vaikų auginimu ar motinystės ir karjeros derinimu, kad labai dažnai neturi laiko sau. Jeigu esate tokia mama, arba jeigu pažįstate tokią mamą – rekomenduoju jums šią knygą kaip susitikimą su pačia savimi, kurio, tikiu, jums šiuo metu labai trūksta.

Sigita Valevičienė „Motinystės kelias“, Alma littera, 2018, 304 p.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)