Evano Osnoso knygoje „Joe Biden. Gyvenimas, idėjos, kova ir tai, kas svarbu dabar“ atskleista ilga ir turininga Joe Bideno politinė karjera Senate, laikotarpis, kai jis buvo Obamos viceprezidentas, itin sudėtingas laikotarpis po 2016 m., kai buvo nukonkuruotas Hillary Clinton, taip pat apsisprendimas mesti iššūkį Donaldui Trumpui, kaip svarbiausios politinės bendražygės senatorės Kamala Harris pasirinkimas ir pirmieji iššūkiai aukščiausiose pareigose.

Knyga „Joe Biden. Gyvenimas, idėjos, kova ir tai, kas svarbu dabar“ skirta biografijų skaitytojams, tiems, kas domisi įvykiais pasaulyje ir politika. Ji paremta išsamiais pokalbiais tiek su pačiu Josephu Bidenu, tiek daugiau nei su šimtu jį pažįstančių žmonių, įskaitant buvusį prezidentą Baracką Obamą, kitus įtakingus JAV politikus, aktyvistus, politinius oponentus, taip pat šeimos narius.

„Joe Biden. Gyvenimas, idėjos, kova ir tai, kas svarbu dabar“

„Visa tai meistriškai supinta į vientisą, nuoseklų pasakojimą, kuriame mes visiškai kitoje šviesoje išvystame vieną iš šio meto pasaulio lyderių“, – pasakojo V. Maksvytė.

Pasak jos, tai yra lengvai skaitoma, neapkrauta faktais knyga – talentingo žurnalisto meistriškai pateiktas kūrinys, kuriame daug informacijos adaptuota plačiajai auditorijai.

Tina Turner – jau daug metų scenoje viešpataujanti rokenrolo karalienė ir gyvoji legenda – stulbinančioje ir prikaustančioje dėmesį autobiografinėje knygoje „Mano meilės istorija“ atskleidžia tikrąją tiesą apie savo svaiginamą karjerą ir sudėtingą asmeninį gyvenimą.

„Mano meilės istorija“ – įspūdinga ir įkvepianti istorija moters, išdrįsusios įveikti visas jos kelyje pasitaikiusias kliūtis. Ši puikiai parašyta autobiografija, empatiškai atskleidžianti puokštę visiems žinomų Tinos savybių stiprybę, energiją, drąsą ir dvasingumą, yra tokia pat pavergianti ir jaudinanti, kaip ir bet kuris iš garsiausių dainininkės hitų.

„Mano meilės istorija“ 

Du šimtai milijonų parduotų muzikos įrašų. Dvylika Grammy apdovanojimų. Tik viena Tina Turner.

Tina atvirai išdėsto savo asmeninio gyvenimo istoriją – nuo Tenesio valstijos Natbušo miestelyje praleistos vaikystės, dirbant su Ike‘u Turneriu pasiektos šlovės ir nepaprastos devintajame dešimtmetyje ir vėliau lydėjusios sėkmės, nuo tamsiausių iki pačių laimingiausių akimirkų bei eilinės kasdienybės.

Tina Turner (tikrasis vardas Anna Mae Bullock) yra dainininkė ir aktorė, kurios karjera tęsiasi jau daugiau nei šešiasdešimt metų. Muzikinę karjerą ji pradėjo dirbdama su buvusiu vyru Ike’u Turneriu, kaip dueto „Ike and Tina Turner Revue“ narė. Sėkmę lydėjo daugybė hitų, tarp jų „River Deep – Mountain High“ ir „Proud Mary“. Su Ike’u Tina išsiskyrė 1978-aisiais ir nuo tada nuo nulio pradėjo savo solinę karjerą. Ji išleido daug hitų, tarp jų 1984-ųjų solinį albumą „Private Dancer“. Tina Turner, viena populiariausių visų laikų atlikėjų, yra pardavusi 200 milijonų įrašų. Ji yra laimėjusi daug apdovanojimų, tarp jų dvylika „Grammy“ statulėlių,o į jos koncertus parduota daugiau bilietų nei į bet kurio kito solo atlikėjo. Dabar ji su savo vyru Erwinu Bachu gyvena Ciuriche, Šveicarijoje.

V. Maksvytė atskleidė, kad knygoje T. Turner atvirai dalinasi ir savo skausmingomis patirtimis. Ji pasakoja, kaip vaikystėje, nors buvo labai žaisminga ir kūrybinga, turėjo skaitymo ir skaičiavimo sunkumų, kas dabar yra įvardinama kaip disleksija, o tuo metu niekas dar apie tai nekalbėjo. Taip pat ji buvo viena iš pirmųjų moterų, garsiai kalbėjusių apie šeimoje patirtą smurtą. Galiausiai, ji ryžosi išlieti ir skausmą dėl išgyventos vaiko netekties.

Maye Musk dabar daugelis turbūt pirmiausia pristatytų kaip Elono Musko mamą. Tačiau ji nusipelnė dėmesio tikrai ne tik dėl to – galbūt kaip tik vertėtų kelti klausimą, kokia moteris galėjo užauginti tokį sūnų? Tarptautinis supermodelis, licencijuota dietologė ir mitybos specialistė, knygoje „Moteris, kuri turi planą. Gyvenimas kupinas nuotykių, džiaugsmo ir grožio“ atvirai dalijasi savo gyvenimo patirtimi ir pateikia praktinių patarimų apie karjerą (kuo daugiau dirbsi, tuo daugiau sėkmės sulauksi), šeimą (leisk tiems, kuriuos myli, rinktis savo kelią), sveikatą (nėra stebuklingos tabletės), nuotykius (rask erdvės atradimams, bet visuomet būk pasiruošusi netikėtumams) ir dar daugiau.

„Moteris, kuri turi planą. Gyvenimas kupinas nuotykių, džiaugsmo ir grožio“ 

Knygoje „Memuarai ir misinformacija“ Jimas Carrey‘is ir Dana Vachon dėsto linksmą pasakojimą apie vaidybą, agentus, garsenybes, draugystę, meilę, priklausomybę nuo aktualumo, vidines ir išorines apokalipses, baimę, kad tave pamirš, mūsų „vieną bendrą sielą“, Kanadą ir katastrofišką pasaulio pabaigą. Iš to išėjo bebaimis pusiau autobiografinis romanas, drąsi asmens dekonstrukcija, tokia juokinga Holivudo parodija, kad tiesiog griūk negyvas.

Susipažinkite su Jimu Carrey‘iu. Žinoma, jis yra beprotiškos sėkmės sulaukusi ir mylima kino žvaigždė, besimaudanti turtuose ir garbėje, – bet vienišas. Galbūt geriausi jo laikai jau praėjo. O gali jis netgi... priaugo svorio? Išmėgino įvairias dietas, pakeitė kelis guru, glostinėja Izraelio specialiųjų užduočių tarnyboje „Mossad“ išdresuotus savo sarginius šunis, bet niekas neprasklaido tuštumos ir nuobodulio debesies. Netgi išmintingas gero draugo, aktoriaus ir dinozaurų kaukolių kolekcionieriaus Nicolaso Cage‘o patarimas nesustabdo Carrey‘io nuosmukio.

„Memuarai ir misinformacija“ 

Bet tada Jimas sutinka Georgie: aikštingą aktoriukę, savo gyvenimo meilę. Ir padedamas scenaristo Charlie‘io Kaufmano pradeda ruoštis vaidmeniui naujame filme, kuris praplečia ribas ir gali atskleisti dar visiškai nematytą jo pusę, – pagaliau „Oskaras“ ranka pasiekiamas! Reikalai taisosi!

Bet visatos planai kitokie.

Pasak V. Maksvytės, tai visai kitoks skaitinys nei pirmos trys knygos, skirtas visiems, kas pasiilgę eksperimentų literatūroje, kas mėgsta ironiją, satyrą, ar net groteską. Trumpai tariant, tiems, kas mėgsta išprotėjusias knygas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją