Visai šeimai skirtą pasaką „Ieškoma: teisybė“ Klaipėdos lėlių teatras sukūrė bendradarbiaudamas su lėlių teatro menininkais iš Prancūzijos, baigusiais lėlių teatro studijas Šarlevilyje. Spektaklio režisierė – rusų kilmės kūrėja Vera Rozanova, dailininkė – brazilė Thais Trulio, lėlių konstruktorius – prancūzas Lucasas Prieux.

Spektaklyje vaidina Klaipėdos lėlių teatro aktoriai Aušra Bakanaitė, Monika Mikalauskaitė, Vytautas Kairys, Erika Gaidauskaitė. Spektaklio radimosi procese svarbų vaidmenį atliko ir laipiojimo po medžius instruktorė iš Prancūzijos Gaelle Girardot. Ji padėjo aktoriams prisijaukinti medžių „sceną“ ir „dekoracijas“.

"Ieškoma: teisybė"

„Pasaka įdomi melo ir tiesos susidūrimu, –pagrindinę spektaklio temą pristato režisierė V. Rozanova. – Kūrinyje pateikiami klaidingi faktai, iškreipta istorija. Tai provokuoja žiūrovus abejoti, mąstyti ir ieškoti savo atsakymų į klausimus. Šiandienos informacijos sraute taip pat daug netiesos, kuri dažnai priverčia suabejoti ilgaamžėmis vertybėmis. Kaip atskirti, kas yra tiesa, kuo vadovautis? Šio spektaklio veikėjai ir žiūrovai atsakymų ieškos drauge.“

Spektaklis „Ieškoma: teisybė“ provokuoja ne tik turiniu, netradicine veiksmo erdve, bet ir forma. Pasakoje veikia išskirtinai tik iš gamtinių medžiagų sukurtos skirtingų tipų lėlės: kotinės, pirštininės, marionetės, kaukės, objektai. Net lėlė-instaliacija. Visos jos skirtingai valdomos ir turi savitą paskirtį.
Lėles valdantys Klaipėdos lėlių teatro kūrėjai šiame spektaklyje vaidina ir kaip dramos aktoriai.

"Ieškoma: teisybė"

„Kūrybinis procesas buvo labai įdomus ir kupinas netikėtumų. Mes pripratę prie ribotos nedidelės scenos, o čia – laukas, plati erdvė, kurioje nuolat kas nors patraukia dėmesį. Tad sutelkti žiūrovo dėmesį tampa tikru iššūkiu. Balsas tarp medžių skamba visai kitaip. Sudėtingas tampa net toks paprastas dalykas, kaip pasakyti svarbius dalykus, perduoti mintį nerėkiant. Galiausiai prieš pat premjerą kažkas nudžiovė spektaklio virves, kuriomis laipioja aktoriai ir tvirtinamos lėlės. Teko skubiai atnaujinti rekvizitą“, – dalijosi patirtimi aktorės E. Gaidauskaitė ir M. Mikalauskaitė.

"Ieškoma: teisybė"
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją