„Tai daugiau kultūros plėtrai, o ne automobilių remontui pritaikyta vieta“, - sakė DELFI kalbintas vyras, užsimojęs savo garažą paversti populiaria kultūrine erdve.

O viskas prasidėjo nuo klaipėdiečio garaže stovinčių dviejų senovinių automobilių 1967 metų „Zaz 965“ ir 1975 metų „Vaz 2101“.
Garažas Klaipėdoje paverstas menine erdve

„Aš nesu labai geras mechanikas. Tačiau pamaniau sukurti blogą apie savo senovinį automobilį. Taip pat pradėjau aprašyti ir Kupriuko namus - garažą, kuriame praleidžiu daug laiko. Kaimynai juokėsi, kai aš garažo sienas perdažiau baltai. Bet norėjau vizualiai padidinti erdvę ir sukurti automobilio fotosesijoms tinkamą aplinką. Taip gimė idėja garažą paversti jaukia menine vieta, - DELFI pasakojo garažo savininkas. - Žiūrint mechaniko akimis, garažo interjeras nėra praktiškas. Bet žiūrint mano akimis, man jis idealiausia vieta kurti tai, apie ką aš svajoju.“

Garažas Klaipėdoje paverstas menine erdve

Daug laiko savo netradiciškame garaže praleidusį vyrą neretai aplankydavo draugai, kurie ir tapo pirmaisiais garažo virsmo į netradicinę meninę erdvę liudininkais.

„Patalpose organizuojame įvairias fotosesijas. Įtaisiau projektorių ir pradėjau rengti kino seansus. Su viena garsia Klaipėdos fotomenininke planuojame pakviesti visus į vienos nakties nuotraukų parodą. Turiu planų surengti ir tapybos darbų ekspoziciją“, - artimiausiais planais dalinosi A. Stonis, į kurio garažą dabar jau užsuka ne tik draugai ir jų bičiuliai.
Garažas Klaipėdoje paverstas menine erdve

Vyras prisipažino svajojantis, kad jo garažas vieną dieną be konkurencijos įsilietų į uostamiesčio kultūrinę erdvę.

„Noriu, kad mano garaže rengiamuose vakaruose ir renginiuose rinktųsi pozityviai nusiteikę žmonės. Aš pelno iš šios veiklos nedarau. Tai nėra mano pajamų šaltinis, tai mano laisvalaikis. Lankytis garaže ir pasigrožėti visiškai nestandartine erdve galima nemokamai, - tikino Klaipėdos uoste logistikos srityje dirbantis A. Stonis. - Šis garažas yra vieta, kurioje labai gerai jaučiuosi. Todėl noriu surasti daugiau bendraminčių, kurie domisi kultūra ir menais.“
Garažas Klaipėdoje paverstas menine erdve
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)